martin et4Daniel Martin (Garmin-Sharp) a dat o dublă lovitură în Volta Ciclista a Catalunya 2013. Singurul supravieţuitor dintr-o evadare de 23 de rutieri, irlandezul s-a impus pe căţărarea finală a etapei regină a cursei spaniole, Port Ainé-Rialp, o ascensiune de categorie specială. Cel care câştiga ediţia din 2010, Joaquim Rodriguez (Katusha) şi învingătorul din etapa precedentă, Nairo Quintana (Movistar) au trecut linia de sosire la 36 de secunde de Martin.

Alejandro Valverde (Movistar), cel care preluase conducerea în etapa anterioară a fost nevoit să abandoneze, după ce a fost implicat într-un incident la kilometrul 119, din cei 217,7 ai manşei dintre Llanars-Vall de Camprodon şi Port Ainé-Rialp.

Evadarea zilei s-a format pe prima căţărare, de categoria a treia, Coll de Merolla. Daniel Martin era cel mai bine clasat la general, la 30 secinde de lider. Rândurile fugarilor s-au subţiat, traseul propunând o căţărare de categoria întâi – Alt de Pedraforca, la kilometrul 70, o alta de categoria a doua, urmată de Port del Cantó de categorie specială, astfel că la 14 km de finish în frunte mai rămaseseră Martin, Jesus Herrada Lopez (Movistar Team) şi Robert Kiserlovski (RadioShack Leopard). În ultimii 8 km Martin a luat cursa pe cont propriu şi a ajuns primul în vârful căţărării Port Ainé-Rialp (18,9 km lungime, pantă medie 6,5%, pantă maximă 12%.

În grupul urmăritor Nairo Quintana a atact la 3 km de finish, urmat de Joaquim Rodriguez, cei care vor trece al treilea, respectiv al doilea linia de sosire.

La general Martin conduce cu 10 secunde în faţa lui Joaquim Rodriguez şi 32 secunde în faţa lui Nairo Quintana.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.