cancellara E3 Harelbeke 2013Înaintea Turului Flandrei, Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) se impune în E3 Harelbeke, elveţianul atacând dintr-un grup de elită, la 35 kilometri de final, pe căţărarea Oude Kwaremont. La 1 minut şi 8 secunde distanţă au trecut linia de sosire Peter Sagan (Cannondale), Daniel Oss (BMC) şi Geraint Thomas (Sky).

Cel care a dictat seria atacurilor care au cernut grupul fruntas şi au dat până la urmă câştigătorul, a fost nimeni altul decât învingătorul de anul trecut,Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep). Cu toate acestea belgianul nu a reuşit să se claseze decât pe locul 7, conducând plutonul la 2 minute şi 15 secunde după învingător.

Şase rutieri au plecat din pluton la începutul cursei, dar Omega Pharma-Quickstep a preluat urmărirea şi evadarea a fost reînglobată. Numeroase atacuri au fost date, dar cel decisiv a fost cel al lui Cancellara, care a venit la jumătatea căţărării pe Oude Kwaremont. Când a atins vârful elveţianul de la RadioShack-Leopard avea deja un avans de 15 secunde.

Boonen a fost lăsat în spate, în timp ce Sagan, Oss ,Geraint Thomas, Sebastian Langeveld (Orica-GreenEdge ) şi Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick-Step) au încercat să reducă distanţa, trecând linia de sosire după 1 minut şi 8 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.