Tija de şa reglabilă KS LEV Carbon 1

Tija de şa reglabilă KS LEV Carbon 2Tija reglabila KS LEV este considerata drept una dintre cele mai bune din lume. Firma americana a prezentat deja noul model de dropper, numit KS LEV Carbon, ce va fi pus in vanzare in 2014.

Marea majoritate a tijelor reglabile au greutati apreciabile de peste 500 de grame ceea ce face sa fie ocolite de multi ciclisti. KS LEV Carbon vine cu o greutate de 380 de grame, devenind astfel cea mai usoara tija din clasa ei. Pentru reducerea greutatii s-au facut cateva compromisuri, cel mai important vazandu-se la cursa. Noul LEV coboara doar 65mm, ceea ce e suficient pentru majoritatea cazurilor, dar cam putin pentru coborarile foarte abrupte.

Partea fixa a tijei este realizata in intregime din carbon. Tot din carbon este construit si sistemul de fixare a şeii, iar suruburile sunt din titan. Piesele din interior au fost simplificate si minimizate, iar valva de aer este situata in partea superiora sub sistemul se fixare a şeii.

Tija de şa reglabilă KS LEV Carbon 3

Cablul de comanda este cuplat de partea fixa a tijei, astfel ca sta pe loc in timp ce şaua se misca sus-jos. Maneta ce actioneaza cablul este de asemeni din carbon si are un colier ce se potriveste si pe ghidoanele de sosea de 31,8mm.

Tija de şa reglabilă KS LEV Carbon 4

LEV Carbon se va produce doar in doua dimensiuni, 30,9mm si 31,6mm si va costa in jur de 600 de dolari. Pana anul viitor cand va fi lansata e posibil sa vedem si alte imbunatatiri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.