BikeSpike 2

GPS-ul este folosit pentru a urmări o serie de date în timp ce pedalezi, însă acesta poate urmări bicicleta și atunci când nu ești pe ea. Aceasta este ideea de bază din spatele dispozitivului BikeSpike.

”Gizmo” poate fi instalat pe telefoanele cu Android sau iOS, permițând urmărirea bicicletei în timp real. Proiectul este dezvoltat de Clay Neigher și Bill Fienup. ”Suntem foarte mândri de produsul nostru, dar avem nevoie de ajutor pentru a da drumul la producție”.

BikeSpike

Dispozitivul conține ceea ce dezvoltatorii pretind a fi unul dintre cele mai mici chipseturi GPS din lume, o antenă încorporată și un accelerometru, împreună cu o conexiune la rețeaua de telefonie mobilă mondială. Ideea este că utilizatorii pot indica locația exactă a bicicletei printr-o conexiune la internet sau prin telefonul mobil. Astfel utilizatorul poate afla dacă bicicleta a fost mutată sau dacă a căzut. 

BikeSpike 4

Creatorii cred că BikeSpike poate fi integrat în suportul pentru bidon, ascunzând astfel faptul că pe respectiva bicicletă este montat acest GPS. În acest mod bicicletele furate vor putea fi găsite mult mai ușor.

Producătorii merg mai departe și spun că va putea fi folosit de către părinți pentru a-și urmări copiii, pentru urmărirea bicicletelor în cazul centrelor de închiriere sau chiar ca instrument de alertă în cazul accidentelor. BikeSpike dispune de un accelerometru ce poate fi folosit pentru a detecta un accident, putând transmite locația accidentului unei liste de persoane presetată. 

BikeSpike 3

sursa: bikeradar.com

4 COMMENTS

 1. da, sigur ca da, in suportul de bidon, si ala nu poate fi demontat, ce mare brinza, in mod normal acest lucru nu se face public, in general borfasii care furca biciclete de mii de euro, nu sunt din ferentari si stau la lumanare, au resurse si ceva cap pe umeri. Lucrurile astea ar trebuii promovate strict in magazine de profil, dar nu pe net sa afle tot ciordasul.

 2. Buna ziua,

  Am avut ghinionul sa raman fara bicicleta.
  Doresc cateva informatii:
  -Merge montat pe bicicleta?
  -Este vre-un abonament pe luna/ cat costa?
  -Cat costa dispozitivul/montaj-ul?

  O zi buna

 3. Deocamdată e doar un concept, nu a fost încă produs și nu sunt detaliate costurile lunare (dacă e un abonament la producător, sau dacă îți bagi propriul SIM cu servicii 3G/GPRS).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.