Adaptor hidro-mecanic de la Ashima 1

A venit si randul celor de la Ashima sa lanseze un adaptor ce imperecheaza manetele mecanice de cursiera cu franele hidraulice pe disc.

Adaptorul are o constructie simpla si minimalista, fiind situat sub pipa si atasat de gatul furcii. Cablurile de la frana trag direct de pistoanele ce imping uleiul pe conducta. Fata de ceilalti producatori, Ashima are cateva atuuri puternice. Pomparea uleiului se face in doua etape, intai cu un piston de 13mm ce apropie rapid placutele de disc, apoi cu un piston de 9mm ce creste gradual forta franarii.

Adaptor hidro-mecanic de la Ashima 2

Etrierele folosite sunt celebrele Ashima PCB fara pistoane, ale caror placuţe sunt impinse de doua membrane elastice. Aceste etriere asigura o mai mare distanta intre placuţe, ceea ce e un mare avantaj in cazul uni disc putin indoit sau unei roti schimbate la repezeala, situatii des intalnite in competitiile de ciclocros.

Adaptor hidro-mecanic de la Ashima 3

Alt detaliu interesant este sistemul de fixare care se poate inclina cu cate 6 grade in sus sau in jos pentru a se alinia cu pipa. Colierul de prindere e din aceeasi bucata cu capacul rezervorului, ceea ce contribuie la micsorarea greutatii si grosimii.  Ashima nu a dezvaluit pretul noul dispozitiv, iar despre greutate a declarat doar ca va fi cea mai mica dintre toate modelele concurente. Inca se fac teste si imbunatatirii, data lansarii fiind estimata undeva la inceputul anului 2014.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.