Tejay Van Garderen

ciclism.ro: Cum este prima parte a sezonului? În ce curse vei participa până la Turul Franței?

Tejay van Garderen: Lucrurile merg destul de bine. Am participat în Criterium International, singura cursă împreună cu Cadel Evans dinaintea Turului Franței. Am fost al doilea în San Luis și al 4-lea în Paris-Nice, deci am avut un început de sezon bun, ținând cont că suntem abia în luna martie. Urmează să merg în Turul Țării Bascilor, Turul Californiei și probabil Turul Elveției.

Ce rol vei avea în echipă în Turul Franței?

Cadel va fi liderul echipei. A câștigat Turul Franței acum 2 ani așa că întreaga echipă i se va pune în slujbă. Asta nu înseamnă că nu voi avea și eu șansele mele de a termina pe un loc bun în clasamentul general. Sper ca în munți, pe lângă ajutorul ce i-l voi acorda lui Cadel, să termin și eu etapele cât mai bine. Nu va fi ca și cum voi fi obligat să apăs pe frâne și să termin cu 5 minute în spate. Voi merge cât de bine pot și sper să obțin rezultate bune și la contratimp.

Ai șansa de a deveni pentru a 2-a oară consecutiv cel mai bun tânăr din Turul Franței, este acesta un obiectiv?

Ar fi un lucru frumos, dar obiectivul principal al întregii echipe va fi să îl ajutăm pe Cadel să câștige Turul.

Cei de la Sky par imbatabili în cursele pe etape, crezi că Froome e principalul favorit la câștigarea Turului Franței?

Nu vreau să vorbesc despre alții, însă dacă ai terminat pe podium anul trecut, poți fi considerat favorit la victorie.

Ce obiective ai după Turul Franței?

Aș vrea să merg în USA Pro Challenge pentru că acum locuiesc în Colorado și am fost pe podium la ultimele 2 ediții. În afară de această cursă nu știu ce va urma pentru că întreaga mea pregătire a fost construită pentru o evoluție bună în Turul Franței.

Cât de mult au contat anii petrecuți la HTC în dezvoltarea ta ca rutier?

Cu siguranță au contat foarte mult. Erau foarte mulți cicliști buni în acea echipă, de la care am avut multe de învățat. Același lucru se întâmplă și acum la BMC, unde am coechipieri cu multă experiență precum Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Cadel Evans sau Marco Pinotti.

Ești bun în munți și la contratimp, dar unde crezi că mai este loc de progres?

Cred că este loc de progres în ambele. Am observat asta în Turul Franței de anul trecut și am lucrat mult la aceste aspecte în pregătirea de dinaintea acestui sezon. Am făcut și teste în tunelul de vânt.

În afară de Turul Franței ce cursă îți dorești cel mai mult să câștigi?

Sper să merg cât mai bine în cursele din SUA, în Turul Californiei și USA Pro Challenge. Unul din principalele mele obiective anul acesta este câștigarea Turului Californiei. Este întotdeauna frumos să concurezi în țara ta, iar anul acesta am fost în recunoașterea traseelor din etapele cele mai dificile și a contratimpului de la San Jose.

Spune-mi un ciclist tânăr care crezi că va ajunge în anii următori un nume important.

Am concurat mult alături și împotriva lui Andrew Talansky. Va participa pentru prima dată în Turul Franței anul acesta și cred că este un ciclist ce se va remarca în anii următori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.