Cannondale SISL2, un angrenaj de 484g 1

Angrenajul SISL2 produs de Cannondale iese din standarde datorita designului uimitor, tehnologiei de fabricatie si greutatii scazute.

Ambele foi sunt sculptate pe freza computerizata tridimensionala dintr-o singura bucata de aluminiu. Asta inseamna ca foile nu se pot separa, fiind unite pe acelasi spider. Bratele sunt tip Hollowgram, goale pe dinauntru. Pentru constructia lor s-au frezat doua bucati de aluminiu, care apoi au fost lipite impreuna. Astfel s-au obtinut brate foarte usoare fara a le scadea rezistenta.

Cannondale SISL2, un angrenaj de 484g 2

Scheletul ce sustine cele doua foi are zece brate subtiri si scobite pe interior pentru a mai indeparta cateva grame. Angrenajul are o rezistenta foarte mare datorita celeor zece spite, iar eliminarea suruburilor ce unesc foile la angrenajele clasice, a adaugat un plus de rigiditate. Foaia mare are cateva seturi de decupaje si pini pentru a usura urcarea lantului. Cu ajutorul acestor pini si rampe schimbarea vitezelor se face foarte rapid, fara zgomot sau frecare..

Cannondale SISL2, un angrenaj de 484g 3

Angrenajul SISL2 este disponibil in doua variante, cu foi de 53/39 si 50/34. Ambele se fabrica atat pentru 10 cat si pentru 11 viteze si cu mai multe lungimi ale bratelor. Inca o caracteristica salutara este si faptul ca foile se pot detasa de pe brat si se pot inlocui dupa ce se uzeaza. Greutatea unui angrenaj Cannondale SISL2 cu foi de 50/34 si brate de 172,5 este de 484 grame, iar pretul este in jur de 900 de dolari.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.