paris roubaix 2013 cancellara

La doar o săptămână după ce se impunea în Turul Flandrei, Fabian Cancellara (RadioShack Leopard) şi-a trecut în palmares a treia victorie în Paris-Roubaix. Dacă în 2011, “Spartacus” a declarat că nu trebuia să conducă ostilităţile după intrarea pe velodrom, anul acesta eleveţianul l-a lăsat pe colegul său de suferinţă din ultimii kilometri, Sep Vanmarcke (Blanco) în faţă. Apelând la o tecnică asemătnătoare sur place-ului din cursele de pe velodrom, Cancellara şi-a urmărit îndeaproape adversarul sprintând pe ultima linie dreaptă. Podiumul a fost completat de Niki Terpstra (Omega Pharma QuickStep), care a sosit cu 31 secunde în urma celor doi.

După victoria de azi Fabian Cancellara se alătură lui Tom Boonen în topul celor care au reuşit dubla Turul Flandrei – Paris-Roubaix în acelaşi an. În timp ce Boonen a obţinut victorille în 2005 şi 2012, elveţianul a făcut-o în 2010 şi anul acesta.

Dintr-un pluton în care parcă toţi rutierii au lucrat în general împotriva echipei RadioShack Leopard şi în mod special a lui Cancellara, elveţianul s-a pus în poziţia de a trece din grup în grup până în fruntea cursei. Profitând pe porţiunea de pavate Carrefour de l’Arbre de imprudenţa spectatorilor şi lipsa de atenţie, mai întâi a lui Stijn Vandenbergh şi apoi a lui Zdenek Stybar (ambii de la Omega Pharma QuickStep), Cancellara şi Vanmarcke au colaborat bine la trenă în fruntea cursei, învingătorul fiiind decis în sprintul final.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.