Lumini inovative pentru bicicletele de oraş 1

La editia din acest an a International Bicycle Design Competition au fost prezentate o multime de produse inovative din domeniul ciclismului. Va voi prezenta cateva sisteme de iluminat si semnalizare dedicate ciclistilor urbani.

Alight este o banda de material felxibil ce se ruleaza de un suport prins sub sa. Banda se poate derula iar extremitatile de jos se ataseaza de axul butucului din spate. Suprafata benzii este mare si foarte vizibila pe timp de noapte atat din spate cat si din laterale. In timp ce bicicleta se deplaseaza banda straluceste in verde intens, cand franeaza se aprinde in rosu, iar cand vireaza sclipeste in galben. Alight a fost inventata de designerul american Brian Franson si a primit Premiul de Merit in cadrul cometitiei.

Lumini inovative pentru bicicletele de oraş 2

Lumini inovative pentru bicicletele de oraş 3

Glow Rider este un dispozitiv electronic ce se ataseaza pe aripa din spate a bicicletei. Include mai multe functii utile avand rol de lanterna, sclipitor si proiector laser. In partea superioara are un laser ce proiecteaza o imagine mare si luminoasa pe spatele ciclistului. Aceasta proiectie, in combinatie cu lumina emisa de lampa face ciclistul foarte vizibil noaptea si in conditii de vizibilitate redusa cum ar fi ceaţă sau ploaie. Glow Rider a fost creata de un grup de designeri din Taiwan si a fost premiata cu Gold Award.

Lumini inovative pentru bicicletele de oraş 4

Windpower este un far alimentat de puterea vântului. In timp ce bicicleta merge, curentul de aer invarte un mic ventilator aflat in parta din spate a carcasei, iar acesta alimenteaza trei acumulatori AAA. Acumulatorii pot fi folositi pe timp de noapte pentru a alimenta ledul farului, sau pe timp de zi pentru a alimenta ventilatorul. Daca va veti intreba la ce foloseste ventilatorul pe timp de zi, va voi spune ca e pentru racorirea feţei in zilele calduroase. Windpower a fost dezvoltat de un grup taiwanez si a primit un Premiu de Merit.

Lumini inovative pentru bicicletele de oraş 5

Dora este o casca de ciclism cu lumini integrate. Spre deosebire de alte modele concurente, aceasta include cateva inovatii interesante. Are un grup de leduri albe in faţă pentru a lumina calea si leduri rosii in spate. In plus are pe laterale doua semnale luminoase galbene de forma unor sageti ce se aprind cand ciclistul vireaza. Aprinderea semnalizarilor se face de la o mica telecomanda cu bluetooth montata pe ghidon. Luminile sunt alimentate de un acumulator montat in partea centrala a căştii. Dora este creatia designerului Balasz Filczer din Ungaria.

Lumini inovative pentru bicicletele de oraş 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.