intalnirea organizatorilor cu frc IMG_6045-1

Astăzi, 11.04.2013, la invitația domnului Eduard Novak și prin bunăvoința domnului primar Klaus Johannis, a avut loc la Sibiu  prima întâlnire a organizatorilor de competiții de ciclism din România cu reprezentanții Federației Române de Ciclism.

intalnirea organizatorilor cu frc IMG_6004-1

În preambulul întâlnirii a fost organizată o conferință de presă în cadrul căreia domnul Klaus Johannis i-a înmânat domnului Eduard Novak o diplomă de excelență pentru rezultatele deosebite obținute în carieră.

intalnirea organizatorilor cu frc IMG_6024-1

Au fost prezenți, alături de reprezentanţii federaţiei, Eduard Novak, Bogdan Floare, Radu Zemianski şi membrii de la 19 cluburi/asociaţii – CS Sibiu Sport Project, Surmont Club, Club Ciclism şi Triatlon, Pro Cycling, Clubul de Ciclism Warpsoft, Asociaţia Bike Attack Reşiţa, Clubul de Turism Concordia, Asociaţia Sportivilor Cozia Racing Team, MPG, Clubul de Ciclism Galaţi, Sportul pentru Tine, Alien Cycling Zalău, CS Interteam, CS Garage Racing, Velo Sport Oradea, A.S. Ciclomed, A.S. Trans Alpin Bike, C.S. Nomad Multisport, C.S. Marvin – precum și reprezentanţii presei, ciclism.ro și dirtbike.ro.

intalnirea organizatorilor cu frc IMG_6042-1

Discuția s-a axat în principal pe colaborarea FRC-Organizatori și pe noua politică pe care o va implementa Eduard Novak. Au fost prezentate motivele pentru care se dorește ca pe viitor organizatorii să solicite un aviz de la federație, a fost discutată procedura prin care se va obține un aviz și au fost precizate clar modalitățile prin care orice persoană se poate legitima (licențe internaționale și licențe naționale).

Discuția a fost constructivă, cu opinii exprimate deschis și cu o concluzie clară, Federația Română de Ciclism schimbă macazul și își dorește o colaborare cu toți organizatorii de concursuri din Romania. „S-a terminat cu politica la FRC” a spus Novak, „federația va colabora cu toți organizatorii și toate inițiativele vor fi sprijinite”.

De apreciat modul deschis în care noul Președinte, Eduard Novak, a ales să se adreseze reprezentanților cluburilor și firmelor aflate în sală. Noul Președinte a precizat foarte clar că vremea în care un om făcea poliție în ciclismul din Romania a trecut, că interesul lui este ca ciclismul de performanță să se dezvolte, că federația o să sprijine cluburile dar și că federația are nevoie de ajutorul celor prezenți în sală.

intalnirea organizatorilor cu frc IMG_6008-1

După aproape 4 ore de discuții a fost stabilită procedura de obținere a avizului pentru organizarea unui concurs de ciclism, a fost stabilită o primă dată la care va avea loc un seminar cu persoanele care doresc să devină arbitrii de ciclism și au fost stbilite categoriile pentru Elite și Amatori care vor fi implementate în viitor.

După această discuție pot spune că în mod clar schimbarea de la conducerea FRC este una adevărată și că sunt absolut convins că această schimbare va avea efecte benefice.

Președintele FRC merită toate aprecierile pentru că în 2 luni a reușit să transforme și să schimbe complet modul de abordare al unei federații putrede.

intalnirea organizatorilor cu frc IMG_6036-1

Să nu ne bucurăm însă prea devreme. A trecut vremea felicitărilor și este momentul în care toți organizatorii onești și pasionați din Romania trebuie să contribuie la dezvoltarea unei federații care în acest moment ne reprezintă. Eduard Novak este doar un om care ocupă o funcție de unde poate lua decizii, forța unei federații stă totuși în forța membrilor săi. Din acest motiv federația va sprijini înființarea de cluburi noi și afilierea celor care nu fac în acest moment parte din FRC.

Eu vreau să le mulțumesc personal tuturor organizatorilor care au dat curs invitației, să îi mulțumesc domnului Eduard Novak pentru această întâlnire și mai ales să îi mulțumesc că a avut răbdare să asculte pe toată lumea, cu idei bune sau rele, să îi mulțumesc că ne-a arătat tuturor cum trebuie să arate un președinte al Federației Române de Ciclism.

Photo credit: ciclism.ro

 

 

5 COMENTARII

 1. 🙂 In sfarsit , motive bune de bucurie pentru noi! Se pare ca macar in ciclismul din Romania incepe sa se contureze normalitatea. CA in restul domeniilor nu prea vedem schimbari in bine…

 2. Mai sunt si alti organizatori, dar se pare ca locurile au fost limitate.
  Sa speram ca, chiar daca nu am fost anuntati sau invitati, macar hotararile luate vor fi si in interesul tuturor organizatorilor de concursuri. Asa ar fi frumos, nu?

  Unde vor fi disponibile noile proceduri de obtinere a avizului pentru o competitie, si de cand vor intra in vigoare.
  Multumesc,
  Alin Ciula
  maratontarcu.ro

 3. Referitor la forumularul „Cerere autorizare” il vom modifica la inceputul saptamanii, findca are cateva precizari in contradictie cu acordul de la Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.