Synapse Hi-Mod

Noul model fabricat de Cannondale a fost folosit pentru prima dată de către Moreno Moser în victoria sa din Strade Bianche. Peter Sagan a câștigat la rândul său Gent-Wevelgem și Brabantse Pijl tot cu un model Synapse Hi-Mod, bicicletă cu care a participat și în clasicele pe pavate. ”Până să o folosesc în Belgia, am fost sceptic în privința acestui model”, a spus Sagan. 

Synapse Hi-Mod 2

La fel ca modelul Super Six EVO și încă câteva modele mountain bike de top, Synapse Hi-Mod a fost construită cu fibre de carbon BallisTec ce sunt concepute pentru armurile militare și sunt acoperite cu fibre interconectate ultra-high-modulus care au rolul de a oferi rigiditate cadrului.

synapse-segue-ballistec

Tehnologia S.A.V.E. (Synapse Active Vibration Technology), căreia i se datorează forma aplatizată a stay-urilor și a brațelor furcii, a fost introdusă prima dată în 2006 la primul model Synapse, iar acum a fost perfecționată și se numește S.A.V.E. Plus. Furca este concepută astfel încât să poată pătrunde puțin în interiorul head tube-ului și în brațele furcii. 

Synapse Hi-Mod 3

Partea care a suferit cele mai marcante modificări este seat tube-ul, care are un decupaj la intersecția cu bottom bracket-ului. Bicicleta va fi disponibilă în 11 mărimi – 6 pentru bărbați și 5 pentru femei, inclusiv un model de 56cm pentru femei.

Cadrul Synapse Hi-Mod are 950g față de cele 720g pe care le are modelul Super Six EVO, dar este mai ușor decât majoritatea cadrelor destinate bicicletelor de anduranță. Varianta de 61cm, echipată cu SRAM Red 22, are o greutate de 6.93kg cu tot cu pedale.

Ted King este un fan al acestui model și spune că și-a dorit acest model imediat ce a văzut macheta, în timp ce Sagan a declarat că bicicleta e rigidă și îi place modul în care spintează cu ea.

sursa: velonewscompetitor.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.