Scott Vanish

Căştile aero sunt în trend anul acesta, branduri precum Giro, Specialized şi Kask având deja modele aero, iar acum cei de la Scott li se alătură cu noua cască Vanish Aero. Aceasta a fost observată pentru prima dată în Milano – San Remo, fiind greu de ratat datorită spaţiilor pentru ventilaţie care lipsesc aproape în totalitate. Cei de la Scott spun că acest lucru reduce coeficientul de frecarea cu 30% în comparaţie cu o cască clasică.

Scott Vanish 4

Scott a colaborat cu ingineri de la Universitatea din Adelaide, având ca obiectiv principal reducerea coeficientului de frecare. Modelul Vanish s-a aflat în dezvoltare timp de 1 an şi a fost supus multor teste, analizându-se trecerea fluxului de aer în diferite poziţii ale căştii şi la diferite viteze.

Până s-a ajuns la modelul final, 40 de prototipuri au fost create şi mulă muncă a fost depusă în tunelul de vânt pentru a găsi forma optimă. “Provocarea a fost să găsim potrivirea perfectă între o aerodinamică cât mai bună şi sistemul de ventilaţie, păstrând totodată un design agresiv şi atractiv”, spune Alexandre Dimitriou de la Scott.

Scott Vanish 2

Dezvoltarea acestui model de cască a început odată cu solicitarea celor de la Orica GreenEDGE, care îşi doreau această cască pentru cursele din primăvară. Însă cei de la Scott nu s-au grăbit să apară pe piaţă cu ea. “Nu suntem primul producător care oferă o cască aero pentru şosea, însă vrem să o facem aşa cum trebuie, nu doar să tăiem şi să lipim o cască standard. Răspunzând solicitării echipei Orica, am reuşit să construim o cască care să ofere rutierilor noştri un avantaj în competiţii”, spune John Thompson.

Scott Vanish 3

Dacă vrei să pui mâna pe acest model va trebui să mai aştepţi căci Vanish Aero va apărea pe piaţă abia în luna decembrie.

surse: scott-sports.com, road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.