Afine

Afinele

Afinele îşi obţin culoarea specifică din antocianidin, un compus ce protejează muşchii de eliberarea prea rapidă a radicalilor şi încetineşte inflamaţiile. Pe lângă asta, mai conţin vitamina C şi K, plus magneziu, nutrienţi ce alimentează sistemul imunitar şi ajută oasele.

Pepenele verde

Pepenele verde este plin de licopen, care protejează pielea de razele ultraviolete, şi vitamina A, care încurajează absorbţia fierului. De asemenea, pepenele conţine în proporţie foarte mare apă, este sărac în fibre şi conţine multe zaharuri, lucruri ce îl fac ideal de consumat înaintea unei curse.

Murele

Murele sunt bogate în fibre, lucru ce le face o alegere foarte bună pentru un ciclist. Consumă-le cu făină de ovăz cu 2 ore înaintea unei plimbări mai lungi sau ca pe o gustare între mese. Şi ele conţin magneziu, vitamina C şi K.

Mango

Mango conţine papaină, o enzimă digestivă care ajută la descompunerea proteinelor, combate aciditatea şi calmează stomacul după efort. Pe lângă cele 31g de zahăr pe care le conţine, un mango furnizează şi 3 antioxidanţi puternici: vitaminele A, C şi E.

Kiwi

Kiwi furnizează cantităţi mari de potasiu şi vitamina C, care ajută la refacerea muşchilor. Este, de asemenea, suspectat că ar ajuta sistemul cardiovascular. Cercetătorii spun că 2-3 kiwi pe zi reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.