Shimano XTR

Seria Shimano XTR M980 are în plus componente noi, compatibile cu frânele hidraulice pe disc, componente noi la nivelul drivetrain-ului, inclusiv un bottom bracket mai uşor şi un lanţ mai rezistent, plus noile roţi de 29” din carbon pentru mountain bike.

Shimano XTR 2

Shimano lansează cel mai uşor sistem de frânare pe disc, odată cu linia XTR. Evaluate ca fiind la fel de puternice şi controlabile precum modelul M985 Race, însă mai uşoare cu 40g, frânele pe disc M987 vor depăşi aşteptările cicliştilor. Inginerii de la Shimano au folosit magneziu în construcţia etrierelor pentru XTR BR-M987, diminuând astfel greutatea şi reuşind să menţină rigiditatea şi controlul. Manetele sunt şi ele mai uşoare datorită prezenţei fibrelor de carbon şi a elementelor de fixare din titan.

xtr brake

Rutierii profesionişti de XC le-au cerut celor de la Shimano un set de roţi mai uşoare pentru XC. După un an de dezvoltare, de reglări şi teste, Shimano a testat noile roţi pentru prima dată într-o competiţie oficială la Cupa Mondială prin Fabian Giger, Sergio Mantecon şi Eva Lechner. Roţile sunt disponibile cu sistem E-thru de 15mm şi 12mm pentru roata faţă şi 12mm pentru roata spate.

XTR wheels

Pe lângă frâne, rotoare şi roţi, bottom bracket-ul a fost actualizat şi el. Din cauza designului mai mic, acesta este mai uşor, mai bine etanşat şi oferă o rotaţie mai lină. Noul lanţ CN-M981, a fost fabricat cu ajutorul noii thenologii Sil-tec. care reuşeşte să crească performanţa.

xtr chain

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.