Concurs de mountain bike desfăşurat la Târgu Ocna în mina de sare Trotuş şi împrejurimi, pe dealuri şi în depozitele Salrom – 26 mai 2013.

2013.05.25 calatorie intre cer si pamant 500

Asociaţia Sportivă TransAlpin Bike vă invită la a doua ediţie a seriei de evenimente desfăşurate în minele de sare ale Companiei Naţionale a Sării, Salrom. Dacă ediţia întâi s-a ţinut la Salina Slănic Prahova, în totalitate în interiorul acesteia (Călătorie spre Centrul Pământului), concursul de la Tg. Ocna se desfăşoară atât în mina de sare cât şi afară, pe dealurile şi pădurile de deasupra Salinei.

TransAlpin Bike a devenit în ultimii ani un organizator cu experienţă care deţine deja două ediţii ale maratonului MTB desfăşurat la cea mai mare altitudine din ţară, TransAlpin Bike Marathon, la Rânca în Munţii Parâng la 2.135 m altitudine. Acest concurs se află anul acesta la a 3a ediţie. Apoi avem concursurile de cross country ţinute la cea mai mare adâncime din ţară, în aprilie desfăşurându-se Călătorie între Cer şi Pământ, la 240m adâncime, în Mina Trotuş, Târgu Ocna.

Călătorie între Cer şi Pământ (CCP) dispune de un traseu de aproximativ 14 km care se desfăşoară aproape jumătate în interiorul Salinei şi jumătate în oraş şi pe dealurile şi pădurile învecinate. Participanţii vor porni din Piaţa Primăriei şi după câţiva km vor parcurge depozitele de sare ale Salrom. Apoi concurenţii vor coborâ în mină pe drumul de acces lung de 3 km şi 240 m diferenţă verticală de nivel. După ce ajung jos ei vor parcurge încă aproximativ 1km în zona turistică după care vor ieşi la suprafaţă pe acelaşi drum lung de 3km.

Traseul continuă apoi prin pădure şi pe dealuri pe drumuri forestiere existente, dar şi pe poteci construite de organizator special pentru concurs. Regula „jocului” este că cei mai buni biciclişti vor parcurge acest traseu de 4 ori.
După ce primii trec linia de sosire a 4a oară concursul se încheie, iar ceilalţi participanţi care ajung la finiş sunt opriţi indiferent câte ture au făcut. În acest mod se va realiza departajarea şi clasamentul final.

Ineditul cursei de cross country de la Târgu Ocna constă în faptul că aceasta este singura cursă de mountain bike care combină atâtea zone de concurs şi suprafeţe de rulare. Concurenţii vor parcurge asfaltul din oraş, piatra cubică de pe drumurile secundare, podeaua din depozitele de sare, betonul din tunelul de acces în mină, sarea din mină şi, nu în ultimul rând, pământul şi pietrişul din pădure.
Toată această varietate contribuie la atractivitatea concursului şi va face deliciul participanţilor aceştia fiind provocaţi să se adapteze de fiecare dată: la căldura sau ploaia de afară, la temperatura constantă de 12 grade din mină, la adăpostul şi crepusculul din depozite.

O altă parte inedită pe care CCP o are este fondul de premiere. Este cunoscut faptul că deşi bicicleta şi concursurile de ciclism au devenit foarte populare în ultimii 4-5 ani, premiile acordate la aceste evenimente sunt în general simbolice. TransAlpin Bike împreună cu Primăria Târgu Ocna şi Salrom vor pune însă la dispoziţia concurenţilor un fond de premiere de peste 7.000 lei răsplătind-ui pe cei mai buni 21 de concurenţi la tot atâtea categorii de concurs.

Şi, întâmplător sau nu, am descoperit că după ce l-am definitivat, traseul nostru de la suprafaţă seamănă cât se poate de bine cu o inimioară. Ce alt semn mai bun pentru noi şi participanţi că facem acest lucru din toată inima?

Pentru a putea lua startul concurenţii trebuie să achite taxa de participare în valoare de 50 lei sau 70 lei în funcţie de data la care s-a făcut plata. Locurile sunt limitate la 400. Cei care vor participă şi la maratonul de la Rânca, TransAlpin Bike Marathon, beneficiază de o reducere de 11%.

Informaţii detaliate despre concurs puteţi găsi pe site-ul evenimentului www.calatorie.transalpinbike.ro

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.