quintana Turul Tarii Bascilor 2013

Columbianul Nairo Quintana de la Movistar a câștigat în mod surprinzător ediția cu numărul 53 a Turului Ţării Bascilor, clasându-se al doilea în ultima etapă, cea de contratimp individual. Etapa organizată la Beasain, în lungime de 24 kilometri a revenit germanului Tony Martin de la Omega Pharma-Quick Step, cu timpul de 35 minute și 5 secunde.

Quintana a parcurs traseul cu doar 17 secunde mai încet decât Martin, clasându-se al doilea, după ce câştigase etapa a patra, o etapă cu finish în căţărare. Locul trei în cadrul etapei a revenit lui Benat Intxausti, spaniolul de la Movistar înregistrând o întârziere de 32 secunde.

Favoritul la victoria finală, Richie Porte de la Sky, după ce câştigase penultima etapă şi se afla pe locul trei având acelaşi timp cu Quintana, a cumulat o întârziere de 40 secunde la finalul contratimpului, la general ocupând locul al doilea, cu 23 de secunde în urma învingătorului. Fostul lider Sergio Henao (Sky), cel care a preluat conducerea la finalul etapei a treia şi conducea cu şase secunde înaintea ultimei etape a alunecat pe locul trei la general, la 34 secunde de învingător.

Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a început ultima etapă pe locul 4 cu o întârziere de 10 secunde, dar înregistrând al 10-lea timp în cadrul ultimei etape, a coborât la general pe locul cinci, la 54 secunde de Quintana.

Clasament etapa 6

1 Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step)                 35’05”
2 Nairo Alexander Quintana Rojas (Movistar)                  +17″
3 Benat Intxausti Elorriaga (Movistar)                               +32″
4 Richie Porte (Sky)                                                         +40″
5 Simon Spilak (Katusha)                                                 +48″

Clasament final

1 Nairo Alexander Quintana Rojas (Movistar)                21h39’35”
2 Richie Porte (Sky)                                                         +23″
3 Sergio Luis Henao Montoya (Sky)                                 +34″
4 Simon Spilak (Katusha)                                                 +35″
5 Alberto Contador Velasco (Saxo-Tinkoff)                     +54″

LĂSAȚI UN MESAJ