Prologo Scratch Pro Nack CPC - side

CPC (Connect Power Control ) este o tehnologie interesantă, bazată pe premisa de a oferi o aderenţă mai bună a şortului cu şaua şi foloseşte pentru aceasta un material special ce a fost dezvoltat iniţial pentru armată. Este practic un polimer elastic turnat într-un material format din mici conuri de diferite dimensiuni şi diametre ce se comportă ca nişte ventuze. Când sunt presate de o suprafaţă, acestea se comprimă şi dilatarea care apare creşte suprafaţa de aderenţă.

CPC

Tehnologia CPC s-a dovedit a fi foarte eficientă în aplicaţiile militare – trupele folosesc mănuşi speciale pentru coborârea pe funii- şi are alte caracteristici ce sunt potrivite pentru folosirea acestei tehnologii şi în sport.

Prologo Scratch Pro Nack CPC panels

Nu este de mirare că şi-a făcut loc în sporturi precum Formula 1 şi MotoGp, iar acum Prologo deţine o licenţă exclusivă pentru ciclism. Este o evoluţie interesantă, iar cei de la Prologo aplică această tehnologie şi la mănuşi.

Prologo Scratch Pro Nack CPC middle

Acest model a apărut deja în plutonul profesionist, fiind observat la ediţia din acest an a cursei Paris-Roubaix. 

Prologo Scratch Pro Nack CPC macro

Această tehnologie a fost aplicată pe 4 modele de şei: Zero TT, Zero II, NAgo Evo şi Scratch Pro Nack. Cea din urmă cântăreşte 208g şi are şine din carbon. Preţul pentru o şa Scratch Pro Nack este de 290 euro.

rologo Scratch Pro Nack CPC rail marks

Prologo Scratch Pro Nack CPC nose

sursa: road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.