et 1 giroMark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) a îmbrăcat primul tricou roz al ediţiei cu numărul 96 a Turului Italiei, impunându-se în prima etapă organizată la Napoli pe distanţa de 130 kilometri. Rămas pe cont propriu pe ultimii metri, Cavendish i-a întrecut pe italianul Elia Viviani (Cannondale) şi pe francezul Nacer Bouhanni (FDJ), demonstrând încă o dată că nu are nevoie de un trenuleţ pentru a-l purta spre victorie.

Evadarea zilei i-a avut în componenţă pe Guillaume Bonnafond (AG2R), Marco Canola (Bardiani Valvole-CSF Inox), Cameron Wurf (Cannondale), Ricardo Mestre (Euskaltel), Brian Bulgac (Lotto Belisol), Giovanni Visconti (Movistar) şi Martijn Keizer (Vacansoleil-DCM), dar cei 7 nu au părut a colabora foarte bine incă de la început, fiind rând pe rând ajunşi de plutonul condus de rutieri de la Omega Pharma-QuickStep şi Argos-Shimano, echipe interesate de spintul final pentru Cavendish, respectiv John Degenkolb. Ultimul care a fost prins a fost Wurf, la 19 km de final.

Rutierii echipei Cannondale au impus ritmul în ultimul kilometru, în faţă desprinzându-se 12 rutieri. Orica-GreenEdge a deschis calea pentru Matthew Goss, în timp ce Viviani era în frunte. Cavendish accelera şi el pe partea dreaptă a şoselei, lăsându-i italianului locul secund, iar Bouhanni a completat podiumul etapei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.