Samuel-Sanchez

ciclism.ro: Cum a decurs pregătirea pentru Turul Italiei?

Samuel Sanchez: Am finalizat un program bun de pregătire şi sunt fericit de modul în care a decurs aceasta, am alternat antrenamentele cu cursele oficiale pentru a ajunge la startul de la Napoli în cea mai bună formă. Am participat în clasicele de la Murcia şi Almeria, am terminat pe 5 în etapa cea mai dură din Tirreno Adriatico şi am fost foarte aproape să câştig etapa regină din Turul Ţării Bascilor.

De ce ai ales să mergi în Turul Italiei anul acesta?

Întotdeauna am spus că m-am îndrăgostit de Turul Italiei în 2005. Atmosfera din această cursă este impresionantă, orăşelele sunt decorate în roz, căţărările sunt pline de suporteri, pot spune că “tiffosi” italieni fac parte din patrimoniul ciclismului. Am ales Turul Italiei pentru a îndeplini obiectivele echipei, dar şi pentru mine, pentru progresul meu ca ciclist.

Cu ce obiectiv mergi în Italia?

Vreau să câştig o etapă şi să termin pe podium dacă e posibil. Am obţinut victorii de etapă în Turul Spaniei şi în Turul Franţei, aşa că mi-ar plăcea să fac parte din grupul celor care au victorie de etapă în toate cele 3 mari tururi. Ar fi o mare realizare pentru mine.

După Giro, ce urmează?

Deocamdată mă concentrez pe Turul Italiei, iar apoi vom face o analiză şi vom decide dacă voi merge în Turul Franţei sau Vuelta.

Evoluţia din Turul Italiei este esenţială pentru viitorul echipei?

Rezultatele din Giro vor face parte dintr-o analiză mai amplă. Trebuie să luptăm pentru puncte în fiecare cursă.

Ce părere ai despre sistemul actual de punctare al UCI? Nu se exercită o presiune asupra rutierilor să obţină rezultate bune pe întreaga durată a sezonului?

Sistemul este acelaşi pentru toţi. Pentru mine presiunea este aceeaşi, sunt profesionist şi cer de la mine la fel de mult în fiecare zi pe parcursul întregului an. Însă, este adevărat că acest sistem poate fi îmbunătăţit.

Care este cursa ta favorită?

Există mai multe curse care sunt speciale pentru mine. Turul Ţării Bascilor este una dintre ele, iar victoria din 2012 a fost minunată. De asemenea, mai îmi plac Turul Lombardiei, Turul Franţei şi Campionatele Mondiale.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.