Belkov  et 9 Giro 2013

Plecând din pluton la 50 kilometri de finish, pe coborârea de pe Vallombrosa Maxim Belkov (Katusha) a câștigat la Florența etapa a noua a Turului Italiei. Rusul a fost urmat la 44 de secunde de Carlos Betancur (Ag2r), cel care a atacat târziu din pluton, a sprintat pe ultimii metri și crezând că este primul care trece linia de sosire a ridicat mâinile în semn de victorie. Un alt columbian, Jarlinson Pantano, participant și el cu Belkov la evadarea zilei a încheiat etapa al treilea, la 46 secunde de rus.

Vincenzo Nibali (Astana) a preluat conducerea la general în urma etapei anterioare de contratimp individual organizată între Gabicce Mare și Saltara (54,8 km) și își menține poziția, încheind etapa dintre Sansepolcro și Firenze (170 km) în plutonul condus de Cadel Evans (BMC), la 1’03” în spatele lui Belkov.

Pierzătorul zilei este Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) care la general coboară de pe locul 6 pe locul 11. Bradley Wiggins (Sky) a piedut la un moment dat contactul cu plutonul tricoului roz, dar s-a reintors în grupul principal păstrându-și poziția a patra în ierarhia generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.