Primarul Sibiului

“Poliţiştii sibieni trebuie să conceapă un plan de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi bicicliştii cât mai rapid”, a declarat primarul Klaus Johannis în cadrul unei întâlniri cu inspectorul IPJ Sibiu.

Primarul vrea ca şoferii “nesimţiţi”, care nu respectă regulile de circulaţie în privinţa bicicliştilor să fie amendaţi .

Solicitarea primarului este motivată de creşterea numărului de accidente în care sunt implicaţi bicicliştii din Sibiu în ultima perioadă.

“Sunt foarte îngrijorat, chiar ieri am discutat cu seful Politiei, domnul Ivancea, si l-am rugat sa conceapă un mic program de preventie, fiindca asa nu se mai poate. Deci, noi facem piste pentru biciclisti, oamenii merg cu bicicleta si, pe urma, avem tot felul de accidente fiindca unii automobilisti sunt neatenti sau nesimtiti. Este o problema reala si va trebui tratata si rezolvata de politie”, a declarat joi, primarul Sibiului.

Johannis a avertizat public că va fi “foarte nemultumit” dacă politia nu reuşeşte să reducă numărul accidentelor în urma cărora cad victime bicicliştii. În acelaşi timp a precizat că “supărarea” sa nu ar presupune eventuale demersuri pentru schimbarea şefului IPJ Sibiu .

“Eu nu schimb niciun şef. Aţi observat ca eu nu am nicio ambiţie în a schimba şi a pune şefi şi şefuţi pe la diferite direcţii şi inspectorate. Nu mă interesează, nu reprezint PNL-ul în plan judeţean pentru a ma interesa cine cu cine se schimbă. Pe mine mă interesează un singur lucru: performanţa”, a adăugat Johannis.

Edilul sibian a cerut, în cazul bicicliştilor, să existe o mai mare preocupare pe latura prevenirii accidentelor:”Sunt variante pentru a face sa creasca gradul de constientizare. Cum au fost acele programe cu pietonii, ca politistii au stat şi amendat automobiliştii, tot aşa se poate face şi pentru biciclişti”.

În Sibiu s-au amenajat până acum 56,5 kilometri de piste de biciclete, iar alţi 15 kilometri de pistă vor fi marcaţi anul acesta pe 33 de străzi din oraş Sibiu.

Articol preluat din http://sibiu.citynews.ro

4 COMMENTS

  1. ar putea sa inceapa cu amendarea si ridicarea masinilor parcate pe pistele de biciclisti

  2. De apreciat ca nu a propus “solutii” demne de primari de genul celui al Bucurestiului sau al Clujului, a caror prima idee pe tema asta ar fi probabil sa limiteze circulatia biciclistilro sau sa ii blameze ca de ce nu se blinteaza cu casca si armura….

  3. Parerea mea este ca “un mic program” de preventie a accidentelor efectuat de politie nu o sa rezolve problema. De ce nu ne INTRA ODATA BINE IN CAP ca trebuie facuta o campanie serioasa, ba chiar agresiva de mediatizare a fenomenului biciclistic si la noi in tara. Avem mare nevoie de asa ceva, deoarece acest fenomen se dezvolta puternic si aici, iar autoritatile sunt OBLIGATE sa ia foarte in serios acest lucru. Deja bicicleta nu mai este o gluma sau o joaca (tarile civilizate au ajuns la aceasta concluzie demult, demult…).

  4. pai sa va spun eu o situatie ciudata. Pentru obtinerea unui aviz de a organiza o manifestare cu bicicletele cei care sunt impotriva sau pun tot felul de bete in roate sunt … culmea… exact cei de la politia rutiera.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.