lucian logigan

1. Salut Luci. Cum te simți după ce ai câștigat Prima Evadare?
Salut! Mă simt foarte bine, m-am antrenat în ultima vreme special pentru cursa asta, cu antrenamente de forță și de plat. Am avut picioare foarte bune în ziua concursului, am simțit asta încă de la încălzire și din primii km ai cursei.  Am multă experiență în cursele de genul ăsta, acumulată în cei 12 ani de când particip la concursuri de șosea, mtb și ciclocross.

2. A fost o cursă grea? Te-a ajutat faptul că ai participat în trecut și la curse de șosea?
A fost o cursa cum imi place mie mai ales in ultima perioada, ma simt foarte bine pe plat, cu siguranta ma ajutat mult experienta de la cursele de sosea,defapt de aici a venit si initiativa mea de a evada din grupul din frunte, dupa ce am vazut ca si Alex Ciocan a incercat sa se desprinda si nimeni nu vroia(sau nu putea) sa duca trena dupa el sa il prinda, atunci am decis ca trebuie sa incerc si eu o asemenea tactica si am presupus ca cei din spate nu se vor organiza sa duca trene constante sa ma prinda.

3. Deja internetul vuiește și se discută despre tactici de echipă și modul în care ai reușit să te desprinzi de grupul de lideri. Care este adevărul? Ati discutat înainte și a existat o tactică stabilită clar?
Da, am văzut comentariile de pe internet, care sincer m-au lăsat rece. Nu mă așteptam la asemenea comentarii. Am evadat într-o zonă cu asfalt, pe șosea lată, dar nimeni nu a vrut sau nu au putut să mă urmeze. Așa cum am spus și mai sus, tactica a fost stabilită pe traseu. Mi se pare destul de greu să faci tactica înainte de cursă și să iasă totul perfect, în special la o cursa de mtb. Eu am speculat momentul potrivit în care să atac( după o porțiune în care au fost mai multe atacuri și mici desprinderi din pluton) iar unde am atacat eu, toată lumea se relaxa și nimeni nu mai vroia să tragă în față. M-am desprins și am știut că pot să merg de unul singur în următorii 35 de km (sau cât mai erau de la palat până la sosire).

4. Am văzut că ai utilizat o bicicletă nouă, un 29-er. Cum a fost? Te-a ajutat în cursă? Ne poți spune mai multe despre echipamentul folosit?
Mi se potrivește foarte bine, mă simt bine pe 29er.  Bicicleta a mers perfect, nu am avut nici o problema în cursă. Trebuie să menționez că în 2013 utilizez o bicicletă Ideal race pro 29, echipată cu piese shimano xtr, furca fox float și roți pregătite de race, pe butuci XTR de Haico. Îmi place foarte mult această bicicletă care este ușoară, rigidă și foarte rapidă. Schimbătorul spate XTR Shadow Plus (cel cu blocare) a fost un atu important pe zonele denivelate.

5. Planuri de viitor? Anul trecut ai fost bolnav și acest lucru a afectat activitatea ta competițională. Care sunt planurile pentru sezonul 2013?
Anul trecut am avut o perioadă foarte dificilă. Am fost bolnav aproape tot sezonul, am făcut o pauză forțată, dar din iarnă am început serios cu antrenamentele și acum încep să apară și rezultatele.

Am auzit comentarii cum ca ar fi fost un noroc că am câștigat această cursă. Nu consider deloc că a fost noroc. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună încă din iarnă și vreau să menționez că nu e singura cursa pe care o câștig. În cei 12 ani de când particip la concursuri am obținut 20 de titluri de campion național, câștigate la juniori , u23 și elite, la sosea (contratimp) , mtb xco / xcm si ciclocross.

6. Câteva cuvinte pentru cititorii Ciclism.ro?
Cititorilor ciclism.ro le doresc cât mai mulți km pe bicicletă fără evenimente neplăcute și multă sănătate!

lucian logigan3

lucian logigan1

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.