Visconti et 17 Turul Italiei 2013Cu un atac curajos dat pe singura cățărare a etapei a 17-a a Turului Italiei, Giovanni Visconti a obținut a doua sa victorie și a patra pentru echipa sa, Movistar, în actuala ediție a competiției italiene. Italianul a atacat pe Crosara, cățărarea de categoria a patra situată la doar 16 km de finalul etapei dintre Caravaggio și Vicenza (214 km). Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) a câștigat sprintul pentru locul doi, urmat de Luka Mezgec (Argos-Shimano) și Filippo Pozzato (Lampre-Merida). Grupul tricoului roz a trecut linia de sosire la 19 secunde distanță.

Partea superioară a clasamentului general a rămas neschimbată cu Vincenzo Nibali (Astana) în frunte, urmat la 1’26” de Cadel Evans (BMC) și la 2’46” de Rigoberto Uran (Sky).

Miguel Rubiano (Androni Giocattoli), Maxim Belkov (Katusha), Gert Dockx (Lotto Belisol) și Campionul Australiei pe șosea, Luke Durbridge (Orica-GreenEdge) au format evadarea etapei. Avansul lor a ajuns aproape de 5 minute, până când echipele Omega Pharma-QuickStep și Argos-Shimano, interesate de sprintul final, s-au implicat la trenă. Belkov a fost primul ajuns, la 35 km de final.

Pe cățărarea zilei – Crosara, Rubiano a accelerat iar la 2 km de vârf a fost ajuns Danilo Di Luca care a atacat din pluton. Visconti a atacat și el din pluton, i-a ajuns și întrecut pe cei doi la 1 km de cel mai înalt punct al cățărării. Ceilalți au fost înglobați de pluton, iar Cavendish a pierdut contactul cu plutonul. Învingătorul de pe Galibier nu a mai fost ajuns până la final, încheind manșa în 5h15’3″.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.