În premieră în România, se lansează Road Grand Prix, un turneu de concursuri de ciclism pe șosea, tip criteriu, pentru cicliști amatori și profesioniști.
Îți dăm 5 motive pentru care merită să participi la aceste concursuri:
1. Road Grand Prix este primul concurs de ciclism pe sosea, tip criteriu, care se desfășoară în România
2. Prima ediție a Road Grand Prix va avea loc în trei orașe din România: Cluj (26 mai), Iași (16 iunie) și Ploiești (7 iulie, respectiv 4 august)
3. Concursul Road Grand Prix se adresează atât ciclistilor amatori cât și profesioniștilor
4. Concurenții se pot înscrie în concurs cu orice tip de bicicletă
5. Competiția Road Grand Prix este organizată de Alexandru Ciocan, ciclist profesionist cu o carieră de peste 15 ani și deținator a multiple titluri și medalii la campionate, concursuri naționale și internaționale de ciclism.

Am inițiat acest turneu de concursuri de ciclism pe șosea – Road Grand Prix – pentru că îmi doresc să relansăm ciclismul de șosea în România. Vreau să încurajez participarea cât mai multor cicliști, amatori sau profesioniști, de toate vârstele și cu toate tipurile de biciclete.” a declarat Alex Ciocan, organizator Road Grand Prix.

road grand prix

Primul oraș în care se va poposi turneul Road Grand Prix este Clujul – în data de 26 mai, a doua zi din cadrul Zilelor Clujului. Startul se va da din Piața Unirii, începând cu ora 11.
Înscrierile pentru competiția din Cluj se pot face pe site-ul oficial – www.roadgrandprix.ro – sau direct la locul unde va fi startul competiției, pe 25 mai începând cu ora 19.00 sau chiar în ziua concursului. Înscrierile se pot face în una din cele 9 categorii ale concursului, în funcție de vârstă și/sau sex iar taxa de înscriere este de 10 RON pentru copii și 30 RON pentru celelalte categorii.
1. Categoria Copii (categoriile 6-8 ani, 9-11 ani si 12 – 14 ani) vor lua startul la ora 11. Copiii vor avea un tur de circuit de dificultate redusă, special gândit astfel încât parinții să îi poată urmări în permanență, pe durata parcurgerii circuitului.
2. Categoriile Tineri (fete 15-18 ani și băieți 15-18 ani) și Fete (toate vârstele) vor lua startul la 12.15. Lungimea traseului va fi de 18 tururi (un tur are aproximativ 1600 m).
3. Categoria Baieți (categoria 19-39 ani și categoria peste 40 ani) și Elite Open vor lua startul în jurul orei 13.30. Lungimea traseului va fi de 30 de tururi (un tur are aproximativ 1600 m).

Câștigătorii locurilor 1, 2 si 3 de la categoriile Copii vor primi premii constând în produse și tricouri tehnice. Câștigătorii locurilor 1, 2 si 3 de la categoriile Tineri, Fete, Baieți si Elite Open vor primi premii constând în bani, produse din partea sponsorilor și tricouri tehnice.
Road Grand Prix este susținut de Chio, Bellotto, Hervis, Giant, Isostar, Mountain Dew, Primola, Oriflame, Cannondale, Extreme Riders Distribution. Partenerii media: Europa FM, scriptmedia, freerider.ro și ciclism.ro. Ediția Road Grand Prix Cluj este organizată împreună cu partenerul local Clujul Pedalează si cu susținerea Primăriei și Consiliului local Cluj – Napoca. Road Grand Prix este înscris în calendarul oficial al Federației Române de Ciclism.

tricouri tehnice

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.