stefano-pirazzi

Rutierul de 26 de ani de la Bardiani Valvole s-a făcut remarcat în ediția de anul acesta a Turului Italiei prin numeroasele atacuri, dar mai ales prin câștigarea clasamentului cățărătorilor. Acesta este cel mai mare succes de până acum pentru Stefano Pirazzi.

ciclism.ro: Cum te simți după un Tur al Italiei foarte greu, însă unul în care ai obținut tricoul albastru?

Stefano Pirazzi: Giro este o cursă extraordinară, cea mai importantă pentru mine, însă acum mă simt foarte obosit. Ultimele zile au fost foarte aglomerate atât înainte de etape, cât și după, dar îmi place toată atenția care îmi este oferită. Tricoul albastru a fost principalul meu obiectiv încă de la începutul sezonului, iar acum sunt foarte fericit că l-am obținut. Nu a fost ușor pentru că trebuie să stai în fiecare etapă în frunte pentru a culege puncte și pentru a vedea ce fac ceilalți.

Pe viitor vei încerca să te lupți pentru clasamentul general sau vei continua să încerci să obții victorii de etapă?

Încă nu îmi cunosc limitele. Să lupți pentru clasamentul general într-un mare tur este foarte dificil, însă poate în câțiva ani voi avea pregătirea necesară pentru a face acest lucru. Obiectivul meu pentru anul viitor va fi să câștig o etapă montană.

Cum ți s-a părut Vincenzo Nibali în acest Tur al Italiei?

Nibali a fost foarte puternic și imposibil de învins. Îmi place modul în care a câștigat și felul în care a condus echipa. Victoria lui este o victorie a ciclismului italian după o perioadă mai complicată.

Sezonul viitor vei rămâne la Bardiani sau au apărut deja oferte din partea echipelor de World Tour?

Am contract cu Bardiani Valvole pentru sezoanele următoare și voi rămâne aici. Îmi place echipa la care mă aflu și care mi-a oferit oportunitatea, acum 4 ani, de a deveni profesionist. Bruno și Roberto Reverberi sunt niște oameni de excepție, iar eu mă simt important în această echipă, așadar nu cred într-un transfer.

Ce obiective ai acum pentru restul sezonului?

Următorul obiectiv este campionatul național pe șosea, ce va avea loc pe 22 iunie în Trentino pe traseul cursei Trofeo Melinda. Va fi o cursă dificilă, dar cred că mi se potrivește. Pentru a mă pregăti, voi participa în Turul Sloveniei.

Stilul tău de a lansa multe atacuri a devenit deja faimos. Faci asta și pentru spectacol sau pur și simplu nu ai răbdare să stai în pluton?

În acest tur am atacat de multe ori pentru tricoul albastru. Îmi place să atac, acesta este stilul meu, dar sunt conștient că pe viitor va trebui să fiu mai cumpătat și să aștept mai mult.

Care este cursa pe care ți-o dorești cel mai mult să o câștigi?

Acum îmi doresc să obțin prima victorie la profesioniști, indiferent unde va fi ea. Pe viitor visez să obțin o victorie în Turul Italiei.

Care este cățărarea ta preferată?

Nu pot să spun că am o cățărare preferată pentru că pe toate trebuie să sufăr. Unele dintre ele, precum Gavia sau Stelvio, au o istorie incredibilă. De asemenea, Mortirolo este o cățărare foarte grea și faimoasă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.