poza marcovici

Campania Sibiu Bike a luat startul astăzi, 01.06.2013, cu ocazia turei memoriale care a avut loc pe Bulevardul Mihai Viteazul.

Peste 100 de bicicliști sibieni au răspuns invitației organizatorilor și au format un covor uman în unul dintre cele mai circulate sensuri giratorii din Sibiu, cel de la intersecția bulevardelor Mihai Viteazul și Calea Dumbrăvii.

Sibiu Bike este o campanie inițiată de Sibiu 100% în colaborare cu Ciclism.ro, Asociația Tură în Natură, cu sprijinul Primăriei Sibiu și al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Campania care a luat startul astăzi va avea mai multe evenimente, conform calendarului de mai jos:

1 iunie 2013 – h 13:00
Tura memorială desfăşurată în intersecţia străzilor Calea Dumbrăvii – Bd Mihai Viteazu. Se doreşte realizarea unei poze în cel mai aglomerat sens giratoriu din oraş, unde în urmă cu câteva săptămâni a decedat un biciclist cunoscut de întreaga comunitate sibiană de ciclişti.

1 – 15 iunie 2013
Acţiune de prevenire desfăşurată de IPJ Sibiu.

2 iunie 2013
Skirt Bike Sibiu, eveniment care se va desfășura SIMULTAN pe 2 IUNIE, în 12 orașe din România: Sibiu, București, Timișoara, Cluj, Iași, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Brașov, Alba Iulia, Constanța.

8 iunie 2013
Tura de impact cu tema „Responsabilizarea tuturor participanţilor din trafic”.

15 iunie 2013
Organizarea unor grupuri de 3-5 ciclişti care să informeze în mod constant participanţii la trafic de riscurile nerespectării bicicliştilor şi promovarea campaniei.

22 iunie 2013
Publicarea în 67.000 de exemplare a interviurilor (Tudor Oprea, multiplu campion ciclism, Asociaţia Tură în Natură, Poliţia Sibiu, lideri de opinie).

29 iunie 2013
Publicarea în 67.000 de exemplare a interviurilor (Tudor Oprea, multiplu campion ciclism, Asociaţia Tură în Natură, Poliţia Sibiu, lideri de opinie).

6 iulie 2013
Interviu – Discuţie cu organizatorii Turului Ciclist al Sibiului şi susţinerea campaniei „Sibiu Bike” .

10 iulie 2013 – h 10:00
Discuţii deschise cu reprezentanţii autorităţilor locale şi reprezentanții bicicliștilor sibieni.

13 iulie 2013 – h 19:00
Încheiere Campanie – Tură deschisă, cu numerotarea bicicletelor participante, la prezentarea echipelor concurente în cadrul Turului Ciclist al Sibiului. Se aşteaptă prezenţa a peste 1.000 de ciclişti sibieni.

numaratoarea biciclistilor1

Tura Memorială și poza de grup au fost posibile datorită implicării exemplare a asociației Tură în Natură din Sibiu, a Sibiu 100% și a Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Am învățat astăzi că împreună putem manifesta civilizat într-un oraș european.

Foto 1: Sebastian Marcovici

Foto 2: Ciclism.ro

Filmul evenimentului

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.