marvin

Maratonul Vinului 2013 a fost la un pas de anulare în seara de 08.06.2013. După o săptămână de ploi și o zi în care plouase torențial, organizatorii au încercat să intre pe traseu cu mașini de teren pentru a reface marcajul și pentru a transporta apa la punctele de alimentare. Misiune imposibilă pentru mașinile de teren, foarte probabil o misiune imposibilă pentru concurenții care ar fi parcurs zonele respective în cursa ce urma să se desfășoare a doua zi. Anularea părea singura opțiune.

La ora 24.00 organizatorii au analizat opțiunile și au luat o decizie care s-a dovedit foarte bună, au scurtat traseul și au transformat Maratonul Vinului 2013 într-un concurs cu 2 respectiv 3 ture. A fost o noapte nebună și o dimineață agitată, în care toate planurile făcute în ultimele luni au fost anulate și toată zona de start sosire a fost regândită. Ce a ieșit? Foarte probabil una dintre cele mai frumoase curse de MTB din acest an, o cursă spectaculoasă, cu puțin noroi dar cu un soare care a reușit să îi încălzească pe cei aproape 600 de participanți care au luat startul.

Maratonul Vinului 2013 a fost dominat de Marian Frunzeanu  de la Giant Team Romania. Marian este născut în Urlați și se pare că aerul de la Maratonul Vinului i-a dat aripi, titratul sportiv român reușind timpi incredibili pe fiecare tur.

marvin 1

Pentru că organizatorii au introdus categoria ELITE în acest an, sportivii legitimați au avut lupta lor, alături de Marian Frunzeanu terminând pe podium și Alexandru Stancu și Adrian Nițu.

marvin 10

Clasamentul general masculin al celor care au parcurs 3 ture l-a avut în frunte pe Filip Ilie Grigor, urmat de Ulisse Geduzzi de la Ideal Geiger Team și Simon Cobianu de la Orbea.ro

La Feminin 3 ture, Irina Dumitru, de la Giant team Romania a condus autoritar cursa, reușind să termine pe locul 1 cu timpul de 3:27:03.3, urmată de Andreea Crivoi de la Bikersteam și de Doina Titei de la Nomad Merida.

marvin 4

Peste 400 de participanți au luat startul și în cursa de 30 de km care a fost transformată în 2 ture.

La General Masculin podimul a fost următorul:
1. Nicușor Panaitescu
2. Florin Marza
3. Catalin Spranceana

La General Feminin:
1. Oana Soare
2. Ioana Molnar
3. Branea Adriana

Dacă nu demult am postat un articol referitor la concursuri organizate fără pic de pasiune, cred că la Maratonul Vinului sunt în asentimentul tuturor participanților când voi spune că pasiunea reușește să învingă orice obstacol.

În ciuda problemelor create de vreme, în ciuda complexității modificărilor care trebuiau făcute, organizatorii au fost la înălțime și în acest an.

Să nu uităm că toate fondurile strânse în cadrul acestui concurs vor fi donate unor organizații din Urlați.

Felicitări Jan, Sam și întregii echipe de organizare. Să ne revedem sănătoși la MarVin 2014!

marvin 2

marvin 3

marvin 5

marvin 9

marvin 8

marvin 7

marvin 6

 

Credit foto © ciclism.ro   – Mai multe fotografii găsiți la următoarele linkuri: Picassa sau Facebook.

Deasemenea vă puteți spune părerea despre acest maraton pe forumul ciclism.ro.

8 COMMENTS

 1. Ultima propozitie ar trebui sa se refere la 2014, nu la 13 🙂

  In rest, numai de bine despre Marvin!

  Razvan.

 2. Perfect de acord cu Ovidiu despre acest concurs care a fost unul extrem de dinamic atat pentru concurenti cat si pentru spectatori, sunt convins. De asemenea toate felicitarile organizatorilor pentru ca s-au adaptat excelent la conditiile meteo si au reusit sa faca un eveniment deosebit ale carui fonduri au fost donate unui orfelinat.

  P.S. Numele meu este Filip – Ilie Grigorescu, desi sarbatorile pascale au trecut am fost ”botezat” si la Urlati si in articolul de mai sus … dar asta sa fie tot pacatul …

 3. Frumos reportajul si poze frumoase, care-ti spun imediat de ce se numeste astfel maratonul. Iar Frunzeanu a alergat si pentru Geiger, asa ca ne bucuram si noi, sibienii, un pic.

 4. M-am tot framintat saptamina trecuta, marvin sau etapa individuala 3 munti. In final,cu durere in suflet,am renuntat la 3 munti unde anul trecut am cistigat la +50. Se pare ca am fost inspirat,marvin in configuratia de ultima ora,mi-a placut mult si cred ca nu numai mie. A fost parca mai spectaculos,orice concurent,ca era mai cu sau mai fara experienta,mai tinar sau mai varstnic, cu siguranta ca s-a simtit extraordinar cind facea sensul giratoriu in uralele spectatorilor si pleca la o noua tura. Daca ar fi dupa mine,asa l-as face si in 2014,un circuit. In rest,numai cuvinte de lauda ptr. organizatori,ptr.participanti,ptr. autoritatile locale. ps. un premiu special ptr. doamna de la punctul de realimentare…mititei,racoritoare s. a. cu…finalizare ! Dna este prezenta la toate editiile marvin si pur si simplu este “mortala” !

 5. Da, da, doamna de la punctul de alimentare ne-a insufetit cu entuziasmul ei! 🙂 Excelent concursul. Cu siguranta am sa revin si la anu! Jos palaria (casca) pentru organizare!

 6. pacat ca nu au asteptat toti concurentii de pe traseu , iar cronometrarea a fost oprita pt unii din a doua tura, pacat , ptr ca este un maraton frumos.

 7. @Dan
  cred că te referi la un alt concurs, nu la Maratonul Vinului. Toți concurenții au fost așteptați la sosire și au înregistrate turele efectuate. Dacă ai observații punctuale, referitoare la un concurent care a efectuat 2 ture și are înregistrată doar una te rog să îi contactezi pe organizatori sau să trimiți un mail pe adresa ovidiu.simen at ciclism.ro

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.