Defiant intră pe piaţă cu un Fatbike electric1Defiant Bicycles este o firmă nouă înfiinţată in Portland, USA. Prima lor creaţie este un Fatbike cu motor electric.

Iniţial fondatorul firmei a montat un motor electric pe un fatbike normal şi a fost foarte mulţumit de rezultat. In colaborare cu doi prieteni, a înfiinţat firma Defiant şi au scos primul lor produs, un Fatbike electric denumit Big Easy. E mare şi greu dar merge uşor, s-ar putea traduce denumirea bicicletei, si asta pe bună dreptate. Butucul din spate adăposteşte un motor de 500W asistat de pedale şi alimentat de o baterie de 36V/11,6A montată pe downtube. Cu aceste ajutoare Big Easy poate atinge o viteză de 32km/h şi are o autonomie maximă de 90km. După epuizare bateria are nevoie de 5 ore pentru o încărcare completă.

Defiant intră pe piaţă cu un Fatbike electric2

Defiant intră pe piaţă cu un Fatbike electric3Bicicleta este produsă şi asamblată in Portland, are cadrul din aluminiu 6061 şi furcă rigidă din oţel. Cei cu portofelul gros pot să-şi uşureze bicicleta cu 1kg, achiziţionând o furcă de carbon, produsă tot de Defiant. Furca de carbon are gât conic , suporţi pentru aripi şi portbagaj şi e compatibilă doar cu frânele pe disc. Are o greutate de 575g, primeşte butuc de 135mm, distanţa de la ax la coroană este de 465mm şi poate înghiţi o anvelopă de 5,5″.

Cadrul Big Easy are dropouturile spaţiate la 135mm, iar forma specială a seatstay-urilor îi permite sa accepte anvelopele Surly Big Fat Larry de 4,7″. Aceste anvelope, probabil cele mai late din lume, asigură stabilitate şi aderenţă pe orice teren, iar in combinaţie cu jantele de 3″ dau un aspect monstruos bicicletei. Transmisia Shimano XT cu o foaie si 9 pinioane, frânele disc mecanice şi pedalele extralate fac bicicleta uşor de întreţinut şi simplu de utilizat.

Preţul unei Big Easy începe de la 4500 dolari, cu furcă de oţel şi fără alte accesorii. Aripile, portbagajele şi alte utilităţi vor trebui achiziţionate separat.  Bicicleta va fi disponibilă din august 2013 dar deja se acceptă precomenzi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.