Oltre XR2

Oltre XR2 este cea mai recentă evoluție a cadrului de top pe care îl folosesc cei de la Vacansoleil. 2011 a fost anul în care a apărut primul model din această serie  Oltre, iar anul trecut a fost lansat Oltre XR.

Oltre XR2 #2

Pentru 2013 cadrul a primit un nou bottom bracket BB386, pentru ca bicicleta să fie mai rigidă și mai ușoară în același timp. Oltre XR2  Disc este una din primele biciclete echipate cu noul grup cu frâne pe disc Red 22 de la SRAM. Este disponibilă și varianta cu sistem de frânare clasic, însă modelul Disc are un cadru conceput special pentru frânarea pe disc, având mai multă fibră de carbon pe chainstay-ul stâng.

Oltre XR2 #4

Cadrul este produs din fibre de carbon UMS40 și CN60, având o greutate de 895g pentru mărimea 55. Este un cadru ușor, dar nu foarte ușor dacă ne raportăm la standardele din ziua de azi. De exemplu, modelul SuperSix Evo de la Cannondale cântărește mai puțin de 700g.

Oltre XR2 #5

În afara de versiunea pe disc, Oltre XR2 va putea fi achiziționată în 6 echipări, 3 electronice și 3 mecanice: Campagnolo Super Record EPS, Shimano Dura-Ace Di2, Shimano Ultegra Di2, Campagnolo Super Record, Shimano Dura-Ace și SRAM Red 22.

Oltre XR2 #6

Dacă optezi pentru varianta cu Campagnolo Super Record EPS, bicicleta va veni cu noua baterie internă a celor de la Campagnolo. Aceasta este introdusă în seat tube, deasupra bottom bracket-ului și are o formă de cilindru.

Oltre XR2 #3

surs: roadcyclinguk.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.