DCIM100GOPRO

Cea mai recentă participare a echipei Ideal Geiger Team la o competiție din calendarul UCI a avut loc în 9 Iunie, în Austria, mai exact în localitatea Windhaag bei Perg.

Cei patru rideri Ideal Geiger Team (Robert Kovacs, Lucian Logigan, Tudy Oprea și Tudor Radu) înscriși au ajuns înca de vineri după-masa la locul de desfășurare a acestei curse de Cross Country.

Ei ne povestesc cum a fost la această cursă.

“Încă de la zona de start, traseul părea interesant: se intra brusc în coborare pe două viraje cu contrapantă, pe iarba, urcând apoi prin pădure, pe un drum care necesită viteză și forță, până când se intra pe prima secțiune tehnică, poate cea mai reprezentativă, a traseului. Cărarea  presărată cu rădacini și viraje abrupte ghida riderii către emblema acestei competiții: Hollenloch – iadul – o trecere îngustă pe sub un bolovan imens, intrarea fiind în coborâre pe o suprafață de ciment fin și alunecos.

Dacă scăpai cu bine, de aici urma o porțiune de urcare, ajungând la a doua secțiune tehnică, lângă zidurile unui fost castel. Se ajungea la intrarea pe coborare cu pulsul în gât, fapt care făcea ca menținerea unei trase cât mai bune să fie destul de dificilă. Marginile erau delimitate de panouri de lemn și nu lăsau prea mult spațiu de manevră, mai ales pentru cei cu ghidoane mai late. De aici concurenții se lansau într-o coborâre aproape verticală care se termină cu un viraj brusc de stânga străjuit de un alt panou de lemn montat special pentru a “prinde” sportivii care nu controlau întocmai bicicleta.

Această coborâre l-a scos din joc pe Tudor Radu, care a încercat în timpul antrenamentelor de sâmbătă să găsească o trasă ceva mai rapidă. Din păcate va petrece următoarele 4 săptămani încercând să se refacă după un umăr dislocat.

De aici traseul urcă în serpentine ăn apropierea zonei de start, oferind spectatorilor suficient timp pentru a-și urmări favoriții, după care se ascundea în pădure, de unde se intră pe ultima ascensiune.

Duminică, startul s-a dat la ora locala 15, o ora târzie față de ceea ce suntem obisnuiți. După ce linistea sătucului austriac  fost “împușcată” de pistolul arbitrului UCI, a urmat o goană nebună pe cei aproximativ 36 de kilometri, incluzând, pe lângă cele 8 ture programate, și un start lap rapid de 4 km.

Lucian a luat startul cel mai bine dintre riderii nostri, urmat la câțiva metri de Tudy, care recuperat poziție după poziție. Robert a dus o cursa constantă care cu siguranță l-a ajutat să-și îmbuntățească abilitățile tehnice, obținând în final locul 25. Cu timpul de 1:50′:39” Tudy a intrat în puncte, pe locul 11. Lucian a trecut al 18-lea linia de finish.

Rezultatele complete pot fi vizualizate aici.

Interviuri la cald cu membrii echipei realizate de Blue Danube TV (o televiziune românească din Autria) într-un reportaj pe care il puteți vedea aici.

Hidratarea, tehnica și anduranța au fost elementele cheie în această întrecere. Atât experiența unei competiții UCI C1 cât și punctele acumulate considerăm ca vor fi de mare folos în cea de-a 3-a etapa a Cupei Mondiale de XCO la care Tudy și Lucian vor fi prezenți. Competiția va avea loc sâmbătă la Val di Sole, Italia.”

Le dorim mult succes!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.