Yampa, un Fatbike de carbon de la Borealis 1

Producatorul Borealis si-a facut o intrare spectaculoasa pe piata bicicletelor de teren. Prima lor creatie este un Fatbike cu cadrul si furca din carbon.

Nou venitul Fatbike, denumit Yampa, are cateva caracteristici foarte interesante. In primul rand greutatea este foarte mica pentru clasa sa, la cele 11kg ale sale fiind probabil cel mai usor Fatbike din lume. Cadrul gol cantareste 1300g iar furca 580g. Un lucru rar vazut la bicicletele de carbon este prezenta suporturilor pentru aripi si portbagaje..

Yampa, un Fatbike de carbon de la Borealis 3

Furca este spatiata la 135 si are gat conic de 1.5-1.1/8″. Roata fata se prinde de furca cu un ax QR de 15mm. Cadrul are dropout-urile departate la 190mm cu prideri pentru ax QR de 9mm. Distanta mare dintre bratele furcilor permite montarea unor jante late de 100mm cu anvelope de 4,8″. Tubul monoblocului este filetat si lat de 100mm, permitand montarea unui angrenaj dublu sau triplu. Toate cablurile sunt trase prin cadru, inclusiv furtunele franelor.

Yampa se doreste o bicicleta competitiva, cu geometrie, caracteristici si echipare de curse. Spre deosebire de alte Fatbike-uri, Yampa are tubul superior mai lung, tubul frontal mai scurt, si chainstay-uri mai scurte. Cu asemenea caracteristici, cu o greutate de 11kg si o echipare Sram XX1, bicicleta celor de la Borealis poate face fata oricarei competitii.

Yampa, un Fatbike de carbon de la Borealis 2

Livrarea primelor modele Yampa va incepe in august. Pretul de start este de 2250 dolari pentru un frameset si 3600 dolari pentru o bicicleta completa echipata cu Sram X9 si X0. Pentru doritori Borealis ofera biciclete custom echipate cu orice componente la alegere.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.