Noul cadru RIP9 de la Niner 1

Varianta 2013 a cadrului RIP9 a fost imbunatatit, devenind mult mai buna decat predecesoarele sale. Construit din aluminiu, RIP9 este o bicicleta dedicata disciplinelor de Trail si Enduro.

Noul cadru RIP9 de la Niner 2

Cadrul a fost reconstruit de la cap pana la coada, tuburile fiind aeroformate, parghiile sculptate si usurate iar cursa suspensiei crescuta. Procedeul de aeroformare consta in introducerea sub presiune a unui jet de aer supraincazit, in tuburile aflate in matrita. Aerul forteaza tuburile sa se dilate cu mare precizie si acuratete fara a slabi rezistenta peretilor. Operatiunea dureaza 3-5 minute pentru fiecare tub.

Noul cadru RIP9 de la Niner 3

Suspensia a fost marita pana la 125mm, iar axul spate a fost inlocuit cu un Maxle thru-axle de 142x12mm. Un cadru marime M echipat complet cu colier, ax spate, ureche schimbator si shock RockShox Monarch RT3 HV are 3,2kg, cu 200 de grame mai putin decat varianata anterioara si cu doar 300 de grame mai greu decat varianta RDO de carbon. Framesetul RIP9 se livreaza in doua culori, verde deschis si negru la un pret de 1850 dolari.

Noul cadru RIP9 de la Niner 4

Parghiile si articulatiile suspensiei au fost refacute, spatiul pentru lant a fost marit si a fost adaugat un suport ISCG05 direct pe cadru. Toate articulatiile suspensiei pivoteaza pe rulmenti sigilati Enduro Max. Impreuna cu cadrul se livreaza axul Rockshox Maxle care mareste mult rigiditatea si rezistenta furcii spate. Tubul monoblocului are 73mm cu filet englezesc, iat tija de sa are o grosime de 30,9mm. Cadrul necesita o furca cu gat conic 1.5in-1.1/8in si cuvete de directie integrate. Intre furcile spate incape o anvelopa de 2.4in iar shockul are o lungime de 200mm.

Noul cadru RIP9 de la Niner 5

Bicicleta completa se fabrica cu doua echipari, Shimano XT la un pret de 4200 dolari si Sram X7 la 3000 de dolari.

Noul cadru RIP9 de la Niner 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.