Cantitoe Road - roţi de şosea cu dynohub1

Pentru cei ce vor sa aiba lumina pe bicicleta dar sunt sătui de baterii, acumulatori si incarcatoare, un dynohub este solutia ideala. Din pacate, majoritatea butucilor cu dinam sunt mari si grei iar magnetii din interior tind sa franeze roata. Noile tehnologii au permis realizarea unor butuci cu dinam mai mici, mai usori si fara frecare. Una din companiile care incearca relansarea dynohub-ului se numeste Cantitoe Road si tocmai a lansat pe piata butucul Joule 3, fabricat de Biologic.

Cantitoe Road - roţi de şosea cu dynohub2

Cantitoe livreaza roti gata facute, montate manual, cu jante DTSwiss TK540 si spite DTSwiss 2.0 stainless. O roata de 28″ cantareste 1200 de grame din care butucul Joule 3 are 416 grame. La aceasta greutate, Joule 3 este cel mai usor dynohub din lume. Butucul are o eficienta mai mare decat a vechilor butuci, iar franarea datorata magnetilor a fost foarte mult minimizata.

Rotile Cantitoe sunt disponibile in argintiu sau negru, au 32 de spite si suporta frana disc sau frana pe janta. Pretul incepe de la 400 de dolari si poate creste daca se doresc echipari mai bune. Mecanicii de la Cantitoe monteaza rotile doar manual dupa specificatiile clientului.

1 COMMENT

  1. Totusi legea conservarii energiei nu a fost inca abrogata.
    Forta de frinare magnetica este functie de sarcina ca la orice dinam sau alternator.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.