Borealis lanseaza butucii de 190mm pentru Fatbike 1

La scurt timp dupa ce au lansat primul lor Fatbike, Borealis dezvaluie setul de butuci de 135/190mm. Noul standard pentru Fatbike va fi furca spate spatiata la 190mm. Butucii, denumiti FH1 sunt primii de felul lor, dar se pare ca si ceilalti producatori le vor urma exemplul.

Borealis lanseaza butucii de 190mm pentru Fatbike 3

Butucul faţă are latimea de 135mm si prindere Thru axle de 15mm. Cu ajutorul a doua adaptoare butucul se poate converti la QR9 in doar cateva secunde si fara nici o unealta. Butucul spate are caseta demontabila, putandu-se opta pentru o caseta de 9/10 pinioane sau pentru una XX1 de 11 pinioane. Caseta se demonteaza foarte simplu doar cu ajutorul unei chei inbus de 2,5mm.

Borealis lanseaza butucii de 190mm pentru Fatbike 2

Caseta foloseste pentru angrenare un mecanism cu  6 clicheti si un inel dintat cu 24 de dinti. Cu aceasta combinatie se obtin 144 de puncte de angrenare.

Borealis lanseaza butucii de 190mm pentru Fatbike 4Borealis lanseaza butucii de 190mm pentru Fatbike 5

Butucul fata este creat special pentru furca de carbon de la Borealis. Pentru a putea fi folosit pe alta furca e necesar un adaptor pentru frana disc. Butucii FH1 se invart pe rulmenti sigilati, doi in butucul faţă si patru in butucul spate. Desi par mari si grei, greutatea lor este destul de rezonabila, si anume 193g faţă si 359g spate. Sunt disponibili in negru si rosu, doar cu 32 de gauri. Pretul pentru un set de FH1 este de 349 de dolari, un pret surprinzator de mic.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.