Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 1

Cel mai asteptat concurs de mine este cel din judetul natal Suceava, mai precis de la Dragomirna. Este organizat de prietenii, colegii si partenerii mei, Dorin si Sebi de la Monticond. Prima editie s-a bucurat de un mare succes, iar a doua nu s-a lasat mai prejos.

Concursul a fost anuntat tarziu, iar traseul s-a finalizat doar cu cateva zile inainte. Din cauza vremii nefavorabile s-au pregatit doua trasee, unul pentru vreme ploioasa si unul pentru vreme frumoasa. Din fericire nu a plouat asa ca am avut parte de un traseu curat si uscat pe drumuri forestiere si uliţe de tara. Pe langa obisnuitele trasee mai lungi si mai scurte, s-a oganizat si un traseu pentru Family si unul pentru Kids.

Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 2

Cu o luna inainte am decis sa ma antrenez macar o ora pe zi in incercarea de a-mi pastra locul intai obtinut anul trecut. De la vorba la fapta e distanta mare, si cu greu am reusit sa fac 2-3 iesiri cu bicicleta pe saptamana. Din acestea doar iesirile din weekend se apropiau putin de notiunea de antrenament. In schimb am fost sponsorizat cu o bicicleta de concurs calitatea I. Sebi din calitatea de organizator nu a putut participa, asa ca a fost de acord sa-mi imprumute bicicleta lui. E vorba de o minunatie de Cube Reaction cu furca RockShox Sid, angrenaj XTR, schimbator Saint si restul XT. Iar rotile Mavic SLR cu anvelope tubeless au fost cireasa de pe tort.

Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 3

Inscrierile trebuiau sa fie exclusiv online, dar datorita numarului mare de concurenti neinscrisi sositi la fata locului, s-au facut si inscrieri pe loc. Din aceasta cauza s-a amanat startul cu o ora, pana la 11. Eu sosisem pe bicicleta deja incazit dupa 22 de kilometri pedalati de la gara. Mi-am ridicat pachetul de start, m-am echipat si m-am apropiat de locul de plecare. Ma inscrisesem la tura scurta desi aveam doi concurenti puternici la grupa mea de varsta. E vorba de Tagun si Wheeler, dupa numele lor de internauti, si am fost sigur ca intre noi se va da lupta pentru podium. Cronometrarea s-a facut cu CIP, multumita lui Ovidiu si colegilor nostri Adriana si Costel, adica Zonconeii 😉

Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 4

La ora 11 au plecat cei din tura lunga iar la 11:05 cei din tura scurta. Am sprintat puternic pe primele sute de metri si iata-ma in pozitia a patra, dupa 3 baieti tineri si voinici. Dupa cateva minute arunc o privire peste umar si ma cuprinde panica – Tagun si Wheeler erau in trena mea, impreuna cu inca un junior. Apas indarjit in pedale dar cei trei din fata se tot indeparteaza. In schimb se apropie cei din spate. Urmeaza o cobarare abrupta, ma opresc o secunda din pedalat pentru a ma aseza mai bine si Tagun ma depaseste fulgerator. Schimb rapid pe pinioanele mici si pornesc in urmarirea lui, dar la urmatoarea curba incetinesc putin si ma depasesc si ceilalti doi. Se termina coborarea, rivalii mei au aproape 100 de metri avans, dar incep sa recuperez. Ba mai mult, ii ajung si-i depasesc din trei miscari. Mda, va fi o cursa foarte interesanta ma gandesc eu… Si asa a fost! Tot traseul am pedalalt cot la cot si ne-am depasit unii pe altii ca intr-un joc din copilarie. A fost foarte competitiv, foarte stresat si foarte palpitant.

Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 5

Pe la jumatatea cursei Tagun a luat avans pe o coborare mai tehnica si nu l-am mai ajuns. M-a depasit si Wheeler, dar l-am ajuns si pe ultimii kilometri l-am depasit si am pastrat avansul. Ultima portiune a fost o coborare lunga si frumoasa, pe un drum forestier fara curbe sau gropi, visul oricarui ciclist. Am pedalat ca un maniac, mereu cu impresia ca Wheeler ma va ajunge. Ma tot gandeam ca eu am foaie de 38 iar el are foaie de 42, deci un mare avantaj pe coborare. N-am fost niciodata atat de fericit cand am trecut linia de sosire. Am descalecat sa predau cipul si am cazut ca secerat, cu bicicleta peste mine. Picioarele nu mai voiau sa ma asculte, am stat jos cateva minute ca sa-mi revin. Facusem 29 de km in 01:19h, cu 2 minute mai mult decat Tagun , dar cu 30 de secunde mai putin decat Wheeler. Am fost foarte fericit cu locul 2 obtinut, nu prea speram la podium cu asa concurenta.

Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 6

Premiile au fost generoase si anul acesta, desi pe mine nu prea m-au incantat produsele cosmetice primite. In schimb Alina se va bucura foarte mult de bidonul de 700ml de sampon si de celelalte cosmeticale. Stai, este si un after shave, m-am ales si eu cu ceva. Ca in rest ochelari mai am 3 perechi, manusi inca 2 perechi, ciclocomputere am vreo 3-4, busola este, bidoane si suporturi o cutie plina, dar e bine sa fie de rezerva, pana la urmatoarea editie nu se stie… Insa medalia si diploma sunt tot ce conteaza. Piesele si accesoriile dispar repede dar diploma va sta pe perete pentru totdeauna! Sa nu uitam de inghetata gratuita distribuita la discretie de unul din sponsori. Am privit cu jind la sampania primita de locurile intai, mai ales ca nici unul din castigatori nu a deschis-o sa o imparta cu cei de pe treptele inferioare. La tombola s-a pus in joc o bicicleta MTB noua, lucru rar intalnit pe la alte concursuri.

Maratonul MTB Dragomirna 2- Suceava 7

Deja m-am intins cam mult cu articolul asta, si as mai scrie dar mi-a frica sa nu va plictisesc. In final toata lumea a plecat multumita, nu au fost accidentari, rataciri sau alte incidente neplacute. O bila alba si pentru muzica din anii ’90 difuzata inainte si dupa concurs.

Clasamentele oficiale la urmatorul link: http://club.monticond.ro/rezultate-mountain-bike-maraton-dragomirna-ii/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.