Cursa Sponsorilor - Primul duel la Turul Ciclist al Sibiului 2013-4©Sebastian_Marcovici

Tradiţionala Cursă a Sponsorilor a marcat un record de participare, anul aceast aliniindu-se la start nu mai puţin de 31 de echipe. Firma Continental a participat la competiţie cu nu mai puţin de 5 (cinci) echipe; Takata a aruncat în cursă 4 (patru) echipe; Ambient, Marquardt si Polisano au avut fiecare câte 3 (trei) echipe iar Boromir, Indsoft şi Metropolis s-au bazat pe câte 2 (doua) echipe. Apa Canal, Compa, Frauenthal, Geiger-Sinecon-Construcţii, Kuhnke Production, Liqui Moly și Phoenix Mecano au participat cu câte o echipă. 

Setea de ciclism a sibienilor se poate măsura în cifre. Peste 240 de cicliști amatori din 31 de echipe s-au întrecut sâmbătă 29 iunie, luptând cu distanţa, cu cronometrul, oboseala, crampele musculare și cu dealurile dintre Poplaca şi Răşinari pentru a câștiga un loc pe podiumul Cursei Sponsorilor, tradiționala deschidere a Turului Ciclist al Sibiului. Cursa Sponsorilor este rezervată pentru reprezentanții companiilor care sprijină financiar organizarea celei mai importante competiții cicliste din Transilvania.

Platoul din faţa Stadionului Municipal a devenit o replică miniaturală a marilor tururi cicliste sâmbătă 29 iunie 2013 la ora 8 dimineața când membrii echipelor înscrise s-au prezentat, cu biciclete, mașini de asistență, staff tehnic și suporteri în Parcul Sub Arini pentru a-și ridica numerele de concurs. La ora 8:45 caravana ciclistă a pornit spre Valea Aurie, de unde, la ora 9, s-a dat startul în cursă.

Cursa Sponsorilor - Primul duel la Turul Ciclist al Sibiului 2013-1©Sebastian_Marcovici

Rutierii au avut de străbătut mai întîi DJ 106R depăşind Uzina de Tratare a Apei şi Poligonul Militar apropiindu-se în viteză de comuna Poplaca, de unde au virat stânga începând căţărarea pe dealurile ce separă Poplaca de Răşinari. Cicliştii au trecut prin dreptul Schitului Răşinari, dar n+au avut timp să admire peisajul fiindcă au fost nevoiţi să se concentreze la coborârea dificilă care-i aştepta. După coborâre, caravana ciclistă a cotit la stânga, intersectând linia de tramvai şi trecând pe lângă fostul Depozit de Muniţii şi pe lângă Muzeul ASTRA. Începând de la Grădina Zoologică, traseul a parcurs pista de biciclişti din Parcul Sub Arini.

Concurenţii au fost întâmpinaţi cu chiote, urale şi aplauze la linia de finish în faţa Stadionului Municipal.

Concursul pe echipe a fost câştigat, ca şi anul trecut, de Continental 1, urmată de Takata 1 şi Ambient 1.

 1. Continental 1 –     timp total 4:09:26     medie 35:38
 2. Takata 1 –             timp total 4:22:19      medie 37:29
 3. Ambient 1 –          timp total 4:32:29      medie 38:56.

Podiumul clasamentului individual la femei a arătat atfel:

 1. Cristina Surd (Continental 2) –             41:25.3
 2. Duda Mihaela (Polisano 2) –                   41:31.1
 3. Ileana Bican (Phoenix Mecano) –         42:24.3

Deşi iniţial fusese anunţată altă câştigătoare a locului 3, verificările în lista de cronometrări au arătat că cea care a câştigat treapta a treia a podiumului este Ileana Bican.

La bărbați primii trei clasați au fost:

 1. Olimpiu Sângătinean (Compa) –             32:56.3
 2. Cosmin Nichitov (Continental 1) –        32:59.6
 3. Popa Adrian (Continental 1) –                 33:09.6

Cursa Sponsorilor - Primul duel la Turul Ciclist al Sibiului 2013-3©Sebastian_Marcovici

Cicliștii de pe podium au primit diplome şi cupe de la organizatori şi premii de la partenerul media Gazeta Sporturilor, în aplauzele frenetice ale publicului format din colegi şi prieteni care au venit să-şi încurajeze favoriţii.

La final toți participanții au fost invitați să urce pe podium împreună cu elita cicliștilor europeni în data de 10 iulie la ora 20.15 în Piața Mare, unde va avea loc prezentarea echipelor participante în Turul Ciclist al Sibiului 2013. Cu această ocazie vor urca pe scenă și învingătorii Cursei Sponsorilor.

Cursa Sponsorilor - Primul duel la Turul Ciclist al Sibiului 2013-2©Sebastian_Marcovici

Organizatorii Turului invită toți iubitorii sportului cu pedale la o paradă a bicicliștilor ce va pleca din Parcarea Stadionului Municipal în 10 iulie  la ora 19.15 spre a-i saluta în Piața Mare începând de la ora 20.15 pe toți componenții echipelor din Turul Ciclist al Sibiului 2013.

Rezultatele concursului le puteți găsi pe site-ul Turului Ciclist al Sibiului.

Harta detaliata a traseului se poate găsi la: http://www.bikemap.net/en/route/2201917-cursa-sponsorilor-2013/#/z13/45.73769,24.08134/terrain

Credit foto © Sebastian Marcovici

 

2 COMMENTS

 1. La primul clasament, cel pe echipe nu inteleg; locul 3 are o medie orara mai buna ca locul 1

 2. @hmircea
  Ti se pare că o echipă a cărei rutieri a parcurs traseul cu o medie de 38:56 de minute/concurent este mai bună decât o echipă care a parcurs același traseu cu 35:38?
  Vorbim aici de media timpilor obținuți, nu de o km/h.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.