Cartea comemorativă Tour de France 100 1

Pentru a comemora cea de-a o suta cursa Tour de France, VeloPress a tiparit o carte extraordinara. Fanii ciclismului de sosea vor fi foarte incantati de cele 12 capitole prezentate cronologic, incepand din anul 1903.

Cartea comemorativă Tour de France 100 2

Prima editie a Tour de Fance a avut loc in 1903 dar a avut cateva intreruperi datorate celor doua razboaie mondiale. Cartea este foarte stufoasa si detaliata si cuprinde 250 de fotografii, multe din ele foarte rare. Autorul Richard Moore a facut o treaba excelenta, prezentarea curselor fiind facuta foarte detaliat si obiectiv. Moore este un scriitor experimentat ce stie sa captiveze atentia cititorului, sa-i alunge plictiseala si sa-l introduca intr-o lume aparte. Fotografiile, atat alb-negru cat si color, sunt alese cu atentie si bine introduse in text.

Cartea comemorativă Tour de France 100 3

Nici partile negative ale curselor nu au fost trecute sub tacere. Scandalurile legate de doping se regasesc integral in paginile cartii intr-un capitol dedicat. Pentru iubitorii de curse pe sosea, dar si pentru toti ciclistii, cartea este o adevarata encilopedie si sunt convins ca foarte multi si-o doresc. Cartea Tour de France 100 este disponibila online la un pret de aproximativ 35 de dolari.

1 COMMENT

  1. Cartea aniversară.
    Pentru a aniversa[…]

    A comemora e pentru tristeţi, nefericiri (morţi, războaie, accidente, evenimente istorice cu suferinţe…).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.