Velodroom - stop spate cu senzori şi accelerometru 1

Piata este suprasaturata de tot felul de faruri, stopuri, licurici si alte surse de lumina. Uneori ai bani si nu stii ce sa cumperi si ce sa alegi. Eu daca as avea bani as cumpara stopul produs de firma estoniana Velodroom.

Stopul se monteaza pe tija de sa cu ajutorul unui colier trainic cu QR. In interior are o parte electronica foarte complexa ce include o multitudine de senzori atent calibrati. Senzorul de miscare face ca stopul sa se aprinda singur cand bicicleta este in miscare si sa se stinga dupa 60 de secunde de inactivitate. Alta functie utila si interesanta este stopul de frana. Un accelerometru detecteaza incetinirea bicicletei datorata franarii si mareste intensitatea luminii pentru a-i avertiza pe cei din spate.

Velodroom - stop spate cu senzori şi accelerometru 2

In stop mai exista un senzor de lumina ce impiedica ledul sa se aprinda pe timpul zilei. Acest senzor regleaza si intensitatea ledului in functie de lumina de afara. Cand se insereaza se aprinde mai putin, iar la intuneric complet straluceste la intensitate maxima. Aceasta functie mareste durata de vata a acumulatorului si ofera vizibilitate optima in orice conditii.

Acumulatorul incorporat se incarca printr-o mufa USB si dureaza de patru ori mai mult decat doua baterii AAA. Stopul se demonteaza rapid de pe tija, si odata indepartat nu se mai aprinde. Functionalitatile stopului sunt aprobate de standardele germane, engleze si daneze. Este vizibil de la o distanta de 300 de metri fara a deranja pe cei aflati in imediata vecinatate. Ledul folosit este fabricat de CREE si are o putere de 3W, dar este limitat la 1W pentru a economisi bateria si se aprinde la putere maxima doar cand se franeaza.

Velodroom - stop spate cu senzori şi accelerometru 3

Carcasa stopului va fi colorata in alb sau negru si va fi disponibila si o versiune mai solida cu carcasa din aluminiu si sistem de fixare din inox. Deocamdata producatorii sunt in cautare de fonduri pentru a demara productia in serie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.