turul ciclist al romaniei 2013 etapa 2

Ziua trei a Turului Ciclist al României a programat etapa a doua, desfășurată între Reghin – Odorheiu-Secuiesc și Miercurea-Ciuc, pe o distanță de 140 kilometri. Startul s-a dat la ora 13:00, din centrul orașului Reghin, iar sosirea a avut loc la ora 16:15 în municipiul Miercurea-Ciuc.

Câștigătorul celei de-a doua etape a fost George Bouglas, rutierul echipei grecesti SP Tableware cu un timp de 3 ore, 09 minute și 31 secunde. Podiumul a fost completat de Joaquin Sobrino (SP Tableware) și de Vitaliy Buts (Kolss Cycling Team).
Tricoul galben a intrat astăzi în posesia lui Vitaliy Buts, rutierul Kolss Cycling Team, urmat în clasamentul general de colegii săi, Mykhaylo Kononenko la 4 secunde, și de Volodymy Zagorodniy tot la 4 secunde diferență.

Etapa de astăzi a inclus primele patru cățărări din Tur, la Eremitu, Corund, Homorod și Crucea. Peter Schulting (CS Dinamo Mazicon) a câștigat la Eremitu și Corund, Evgeny Gerganov (Bulgaria) la Homorod, iar Victor Delaparte (SP Tableware) la Vlăhița.
Sprinturile intermediare au avut loc la Sovata, Odorhei și Vlăhița; acestea au fost câștigate, pe rând, de: Abel Kenyeres (Utensilnord ora24.eu) și Georgi Petrov (Brisaspor).

Practic, succesul în etapă s-a decis pe ultimii kilometri, Bouglas trecând primul linia de sosire, după 140 km în 3h09’31”, urmat în acelaşi timp de spaniolul Joaquin Sobrino (Tableware), Vitali Buţ, italianul Riccardo Bolzan (Friuli), slovenul Gregor Bucar (Hemus), sârbul Ivan Stevic (Tuşnad) etc.

Graţie celor 4 secunde bonificaţie pentru locul 3 în etapă, lider al clasamentului general individual este acum Vitali Buţ, urmat de compatrioţii şi coechipierii săi Mihailo Kononenko, Volodimir Zagorodnîi, ambii la 4 secunde, Andrii Hripta, la 10 secunde, Savic – la 11 secunde şi românul (originar din Republica Moldova) Oleg Bedros (Tuşnad), la 14″.

Dimineaţă, înaintea încolonării pentru transbordarea la Reghin au fost confirmate şi cele două abandonuri din ziua precedentă, al lui Zoltan Sipos, din echipa României (care, în paranteză fie spus, nu are antrenor, este doar consiliată de italianul Renzo Boscolo)), tânăra speranţă legitimată la Tuşnad CT nefiind depanat la timp, din lipsa asistenţei tehnice, şi al slovenului Domen Verac, de la Hemus 1896 Troyan.

Prima acţiune a etapei de marţi a avut loc chiar la kilometrul 10, când s-au desprins 3 rutieri, între care olandezul Peter Schulting, de la Dinamo Mazicon Bucureşti, şi ungurul Abel Kenyeres (Utensilnord ora24.eu), care s-au înţeles frăţeşte, împărţindu-şi victoriile din prima parte a cursei: Schulting şi-a adjudecat căţărările de la Eremitu şi Corund, iar Kenyeres a câştigat sprinturile cu premii de la Sovata şi Odorheiu Secuiescu.

La jumătatea parcursului, însă, au venit din pluton, care a stat mereu la pândă, la circa 1 kilometru, şi alţi rutieri, astfel că punctul de căţărare de la Homorod a revenit lui Evgheni Gherganov (Bulgaria), în timp la sprintul de la Vlăhiţa primul a trecut linia de sosire un alt bulgar, dar de la echipa turcă Brisaspor, Gheorghi Petrov. La ultima căţărare, la Crucea, s-a jucat cu tricoul verde, al căţărătorilor, pe masă, fiind vorba de de categoria B, care dublează punctele, iar primul a fost spaniolul Gonzali De la Parte (Tableware), care a devenit, astfel, liderul ierarhiei la această categorie.

Miercuri este programată etapa a 3-a, Bicaz-Piatra Neamţ, Târgu Frumos-Botoşani (198 km), după o transbordare de 80 km de la Miercurea Ciuc la Bicaz.

Iată purtătorii tricourilor distinctive:
– tricoul galben-BRD Groupe Societe Generale: Vitali Buţ (Ucraina)
– tricoul alb-TNT (combativitate): George Bouglas (Grecia)
– tricoul roşu-Bellotto (sprinteri): Abel Kenyeres (Ungaria)
– tricoul albastru-Apemin Tuşnad (cel mai bun rutier român): Oleg Bedros (Tuşnad CT)
– tricoul tricolor-COSR (cel mai bun ciclist român sub 23 de ani): Eduard Grosu (România)
– tricoul verde-Mol România: Gonzali De la Parte (Spania)

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.