Şi manşoanele se pot recondiţiona 1

Cine mai reconditioneaza mansoane? Si cum? Mai vad uneori persoane ce lipesc mansoanele rupte sau ghidolina julita cu banda adeziva sau altele asemenea, dar se poate face mai mult de atat. Hai sa vedem cum.

Ideea mi-a venit dupa ce am achizitionat o bicicleta cu mansoanele foarte deteriorate. Fusesera mansoane bune odata, cu inel de strangere la fiecare capat, invelite in cauciuc moale si confortabil. Fostul proprietar le folosise pana s-au ros complet pe o parte. In rest erau bune si era pacat sa le arunc asa ca mi-am amintit ca am o bucata de ghidolina ce sta degeaba.

Şi manşoanele se pot recondiţiona 2

Am decis sa infasor mansoanele cu un strat de ghidolina si sa le folosesc asa in continuare. Pana sa ma apuc de treaba am mai facut rost de un set de mansoane tot cu lockring, asa ca aveam pe ce sa experimentez.Dupa cateva probe am ajuns la varianta finala. Am inceput sa infasor dinspre capatul exterior spre interior. La capat am dat doua straturi pentru a ancora ghidolina si a crea un suport mai bun exteriorului palmei. Am continuat infasurarea exact ca pe ghidonul de cursiera, intinzand bine ghidolina.

Şi manşoanele se pot recondiţiona 3

La final am lipit capatul ghidolinei cu banda adeziva. Nu mi-a placut prea mult rezultatul, asa ca la al doilea set am schimbat metoda de lipire folosindu-ma de prenadez. Aspectul nu e tocmai atragator, dar tineti cont ca si ghidolina era la mana a doua. Cu o ghidolina noua ar iesi niste mansoane de nota 10!

Şi manşoanele se pot recondiţiona 4

Pe mine ma interesa mai mult functionalitatea decat aspectul, si in cazul acesta am fost foarte multumit. Mansoanele se simt foarte placut in mana, sunt groase si confortabile si arata bine pe bicicleta. Am folosit ambele seturi pe noile mele biciclete si pe viitor tot asa voi face. Nu mi-au placut niciodata mansoanele subtiri si rar am vazut prin magazine variante mai groase. Ma gandesc sa imbrac in ghidolina si mansoane normale de cauciuc pentru a le face mai confortabile.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.