Velocis

Cei de la Bontrager spun că noua cască Velocis, ce a fost observată la startul Turului Franţei la cicliştii de la Radioshack-Leopard, este cea mai uşoară, cea mai bine ventilată şi cea mai confortabilă dintre toate căştile construite vreodată.

Velocis înlocuieşte modelul de top Bontrager Oracle şi foloseşte un sistem de ajustare similar, dar are o nouă structură internă şi o dispunere diferită a curelelor.

Velocis 3

Oamenii de la Bontrager spun că s-au concentrat pe canalizaţia internă a căştii pentru a îmbunătăţi cât mai mult ventilaţia. Un înveliş interior din policarbonat şi un schelet din compozit asigură o structură incredibil de stabilă pentru această cască, permiţând inginerilor de la Bontrager să lărgească orificiile pentru ventilaţie. În acest fel, au reuşit să îmbunătăţească răcirea şi să scadă greutatea, fără a compromite din siguranţă.

Velocis 2

Materialul din care sunt făcute curelele e identic cu cel folosit de Giro la căştile lor foarte uşoare, ajutând totodată la scăderea greutăţii până la 229g pentru mărimea M.

Bontrager Velocis va fi disponibilă şi pentru publicul larg începând cu luna septembrie.

Velocis 4

sursa: velonews.competitor.com

1 COMMENT

  1. Eu nu inteleg o chestie. Se fac special pt ciclism casti ultra performante si pantofi de mergi si la nunta cu ei dar in materie de haine marile inventii au ramas buzunarul de la spate si buretii din pantaloni. Pentru amatori nu e asa mare bai dar un profesionist se urca mereu pe bicicleta sub spectrul unei cazaturi urate. Toate cursele sunt private de aportul unor ciclisti importanti pt ca sunt prinsi in cazatura, se julesc pe jumatate din corp si adio performanta in cursa respectiva chiar daca o incheie. Sa nu zicem de schelete ca la motociclete ca sunt prea grele dar macar un costum cu pantalon 3 sferturi si maneca la fel dintr-un material rezistent la frecare, nu stiu… un kevlar ceva.. sunt sigur ca este inventat materialul dar nu este folosit. La inot s-au inventat costume care au frecarea cu apa practic neglijabila dar ciclistii merg cu plastice mulate. Dupa fiecare cazatura parca a dat bomba, soc si groaza, haine rupte, imbibate cu sange si rani deschise. Cum sa convingi un copil sa se apuce de ciclism si sa mai faca si performanta cand stie ca inevitabil la un moment dat o sa fie atat de julit incat o sa lesine de durere? Am avut cea mai mare julitura de 5 pe 10cm si era odios, mai ales recuperarea decat impactul initial, o clavicula sau o mana face poc si se rupe, faci pe tine cand se pune la loc la medic si asta e dar nu vreau sa imi imaginez prin ce trece un om in urmatoarele 2-3 zile dupa o cazatura in care si-a julit coapsa, jumatate din picior si o mana de sus pana jos.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.