In data de 13.06.2013 firma Northwave a organizat Northwave Press Day invitând reprezentanţi media, jurnalişti, bloggeri din Europa dar şi din alte continente. Cu ocazia sărbătoririi celor douăzeci de ani de existenţă dar şi profitând de o evoluție a pieței crescătoare a ultimilor ani, Northwave a hotărât că este momentul să lanseze pentru 2014 o colecţie imbogaţită cu modele noi şi tehnologii in premieră. Prezentarea a avut loc la sediul aflat la 30 km de Treviso, ocazie cu care Northwave şi-a dezvăluit din secrete oferind un tur al fabricii.

01

Mărimea intregului spaţiu te duce cu gândul la faptul că in urmă cu câţiva ani acesta era populat de sute de muncitori, astăzi insă acolo nu sunt decât 40 de angajati. Productia de masa se face in Asia (China, Vietnam), iar clădirea originală este folosită ca depozit pentru piaţa europeană.

02

Designul, dezvoltarea prototipurilor, testarea şi producţia personalizată pentru cicliştii de performanţă sunt insă realizate in Italia. Michelle Piazza este designerul sef de la Northwave, omul din spatele tuturor produselor, atât de ciclism cât şi de snowboard.

03

Inainte de a se regăsi in computer, orice idee este mai intâi o schiţă pe hartie, imaginea foto următoare surprinde biroul de lucru al lui Michele.

04

Pentru a dezvolta modelele create, pielea este mai intâi tăiată de o maşină controlată de computer.

07

In general vopsitul şi imprimarea modelelor se execută de un furnizor extern dar pentru prototipurile experimentale se folosesc facilităţile de printing interne. Cusutul modelelor personalizate pentru sportivii sponsorizaţi se face in modul cel mai tradiţional cu putinţă, de un lucrător pe o maşina clasică.

05

Fiecare sportiv de top are propriul său dosar in baza căruia i se realizează pantofi personalizaţi. In imaginea de mai jos, Nicola Agostinetto, manager de vânzări si marketing prezintă fişa lui Lieuwe Westra (Vacansoleil)

06

Nu toate prototipurile ajung in producţie. In departamentul următor inovaţiile sunt puse in practică. Fie că e vorba de tălpile individuale sau prototipuri de catarame, acestea sunt sculptate de mână de la acest post.

08

Pantoful incepe să prindă contur dupa ce materialele sunt lipite şi cusute cu ajutorul unor masini specializate. Inainte de a fi imbinate, materialele superioare se incălzesc la temperaturi ridicate pentru a li se creşte maleabilitatea si a se mula perfect pe forma matriţei.

09

Ultima lipitură, cea dintre talpă şi pantof se realizează manual cu un adeziv special şi presupune un minim de 24 de ore de aşteptare.

10

Ultimul loc vizitat este laboratorul de testare şi verificare al calităţii. De la imbătranirea materialului, rezistenţa la căldura sau frig, uzura mecanică, rezistenţa la stres, fricţiune sau rupere, toate felurile de sarcini la care este supus echipamentul sunt testate aici.

In imaginea de mai jos urmărim o masină de testare a durabilităţii şi rezistentei la stres pentru un pantof de iarnă.

Italia 124

In imaginea urmatoare surprindem o maşină care  testeaza fermoarele şi rezistenţa la intindere a unui echipament.

Italia 127

In final, Northwave a pregătit pentru invitaţii săi o intâlnire surpriza cu Manuel Fumic, cross-country mountainbiker de top, campion european şi mondial la U23 in 2004, campion al Germaniei in 2004, acum aflat intr-o refacere dupa o fractură de claviculă. Manuel a subliniat cu aceasta ocazie faptul că pantoful de ciclism este cel mai important dintre toate elementele de echipament pentru un ciclist.

Italia 147

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.