Podium etapa a 2-a

Etapa a 2-a a Turului Sibiului a oferit din nou spectacol pe munte pentru iubitorii de ciclism. Markus Eibegger (Gourmetfein) s-a impus după un atac dat cu 5km înainte de final, austriacul reușind să își păstreze avansul față de Rebellin care venea puternic din urmă în ultimul kilometru.

Startul tehnic s-a dat din nou din Piața Mare de unde cicliștii s-au îndreptat spre Avrig, acolo unde a avut loc și primul sprint intermediar. Omar Bertazzo (Androni Giocattoli) a fost cel mai rapid la sprint, depășindu-i pe Joaquin Sobrino (SP Tableware) și Gediminas Kaupas (Differdange). 

Prima oră a fost, ca și ieri, una foarte rapidă, rutierii rulând cu o viteză medie de 48,7 km/oră. Evadarea s-a format după kilometrul 30, când Alessandro Malaguti (Androni Giocattoli), Christian Helmig (Differdange), Ivan Stevic (Tusnad), Georgios Karatzios (SP Tableware), Patrik Tybor (Slovacia) și Jeremy Burton (Verandas Willems) s-au desprins de pluton. Evadarea nu a depășit 3 minute, plutonul controlând cursa prin rutierii de la CCC care au dus trena toată etapa.

Al doilea sprint al zilei, cel de la Olteț, a fost câștigat de sârbul Stevic, urmat de Christian Helmig și de Georgios Karatzios. Rutierii au avut de luptat și cu vântul puternic ce a bătut din lateral-față în zonele de câmpie dinaintea cățărării spre Păltiniș. Aceasta a fost precedată de o ascensiune de categoria C, la Cisnădioara, unde Malaguti a trecut primul, urmat de Stevic și de Helmig. Avansul evadaților a scăzut considerabil, aceștia intrând în raza de acțiune a plutonului chiar înainte de sprintul de la Rășinari adjudecat de Helmig.

Cei de la CCC au înăsprit ritmul și au început să scuture din rutieri. Victor De La Parte a încercat un atac pe primele pante ala cățărării de categoria A, dar polonezii nu l-au lăsat să se distanțeze prea mult. După câțiva kilometri, plutonul a devenit doar grupul favoriților, un grup în care au rămas 15 rutieri. Cu 5km înainte de final, Markus Eibegger (Gourmetfein) a atacat împreună cu Antonio Parinello (Androni Giocattoli) și s-a dus spre victoria de etapă. Nefiind presat de poziția austriacului în clasamentul general, Rebellin a dat atacul abia în ultimul kilometru, reușind totuși să sosească al doilea.

Adrian Nițu a fost și astăzi primul român și își păstrează astfel tricoul roșu, acordat celui mai bun român.

La final, Rebellin a declarat că încă nu se consideră învingător, mai ales că duminică urmează un contratimp individual, care nu este specialitatea lui. Bătălia decisivă se va da în ultima etapă, de duminică după-amiază, etapă cu finishul în Piaţa Mare din Sibiu.

Semi-etapa 3A – 14 iulie – contratimp individual de 11,4 km pe traseul Sibiu (Muzeul din Dumbravă) – Răşinari – Sibiu Muzeu.. Ultima parte a cursei se va derula chiar pe aleile Muzeului ASTRA, într-un spectacol inedit (vezi harta traseului la  http://www.ciclism.sibiu.ro/4/index.html).

Semi-etapa 3B – 14 iulie,  146,8 km: Sibiu – Poplaca – Orlat – Sibiel – Săliște – Tilișca – Poiana Sibiului – Jina (1006 m altitudine) – Dobra – Şugag – Săsciori – Câlnic – Miercurea Sibiului – Apold – Sibiu (finish în Piața Mare) (vezi harta traseului la  http://www.ciclism.sibiu.ro/5/index.html).

Puncte pentru spectatori:

  • 14 iulie dimineaţa: Publicul poate urmări contratimpul individual între Muzeul Astra (intrarea principală) şi Răşinari, cu retur pe acelaşi traseu şi finishul în Muzeu (între orele 9.30 şi 11.30). Atenţie: accesul auto până în Muzeu şi spre Răşinari se va putea face până la ora 7! După această oră autovehiculele vor putea ajunge doar până la Grădina Zoo şi bucla de întoarcere a autobuzelor.
  • 14 iulie după-amiaza (orele 16.30 – 20.50): Ora 16.30, start festiv Piaţa Mare. Sosirea în Sibiu va avea loc în Piaţa Mare
  • Caravana ciclistă va trece prin punctele de pe traseu aproximativ la aceste ore: start tehnic la Muzeul din Dumbravă 16.45, Răşinari 16.50, Poplaca 16.53, Orlat 16.04, Sibiel 17.10, Vale 17.15, Sălişte 17.17, Tilişca 17.20, Rod 17.30, Poiana Sibiului 17.39, Jina 17.45, Dobra 17.55, Şugag 18.00, Martinie 18.05, Căpâlna 18.15, Laz 18.25, Săciori 18.26, Dumbrava 18.30, Câlnic 18.35, Reciu 18.40, Gârbova 18.45, Miercurea Sibiului 18.55, Apoldu de Sus 19.03, Sălişte 19.15, Cristian 19.25, Giratoriu Bielz 19.35, str. Malului 19.40, giratoriu Libertatea 19.42, giratoriu Independenţa – str. Ocnei 19.43, Podul Minciunilor 19.44, Piaţa Mare 19.45.

 Ceremonia finală de premiere va avea loc în Piaţa Mare începând cu ora 20.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.