etapa 3aIMG_4024

Ultima etapă a Turului Sibiului a luat startul din fața Muzeului Astra pe o vreme numai bună pentru ciclism. Atacurile din pluton au apărut imediat, evadarea formându-se rapid în primii 10km. Peter Van Dijk (SP Tableware), Alessandro Malaguti (Androni), Vytaliy Popkov (ISD), Andriy Vasylyuk (Kolls), Oleg Berdos (Tusnad), Jimmi Sorensen (Christina Watches), Bartosz Zajac (Chrobry Lasocki) și Sigurd Nesset (Froy-Bianchi) au fost cei care au atacat pe un profil ce favoriza reușita unei evadări. 

Polonezul Zajac a fost cel care a trecut din inerție primul la sprintul intermediar de la Orlat, neexistând o luptă pentru acesta. Prima cățărare a zilei, cea de la Jina, a fost și cea mai complicată, cu pante de până la 11,3% pe anumite porțiuni. Jimmi Sorensen s-a impus aici, urmat de Zajac și Vasylyuk. 

Ascensiunile de la Dumbrava, Gârbova și Apold au fost o afacere între Zajac, Popkov și Sorensen, nici unul dintre aceștia necontând în clasamentul cățărătorilor. Evadarea a avut un avans de 6 minute la jumătatea cursei, însă a început să scadă treptat apoi. Berdos, Van Dijk și Popkov s-au desprins pe ultima cățărare a zilei și păreau scapați în învingători cu 5km înainte de final. Plutonul condus de cei de la Androni Giocattoli, a tras incredibil pe ultima parte a traseului și a reușit să îi prindă pe cei 3 chiar în ultimii 500m. Omar Bertazzo i-a deschis sprintul lui Mattia Gavazzi spre finalul din Piața Mare. Cei doi au trecut linia de sosire pe primele 2 locuri, reușind o dublă senzațională pentru Androni.

Davide Rebellin (CCC) nu a avut nici o problemă în etapa 3b și a devenit și în mod oficial câștigătorul ediție 2013 a Turului Sibiului. Liderul de la CCC a mai luat acasă și tricoul verde pentru cel mai bun cățărător, dar și pe cel alb pentru clasamentul pe puncte. Rutierul în vârstă de 41 de ani a declarat că Turul Sibiului a fost un antrenament foarte util pentru Turul Poloniei, unde va da piept cu greii plutonului profesionist.

Plutonul la start

Evadatii

Plutonul

Rebellin Davide

Evadatii pe ploaie

Gavazzi

Nitu

Foto Credit: Sebastian Marcovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.