Froome pe Ventoux TDF 2013Dacă Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) și Bauke Mollema (Belkin) recuperaseră față de lider mai bine de un minut în etapa a 13-a a Turului Franței, Christopher Froome (Sky) s-a impus net în etapa a 15-a pe Mont Ventoux, distanțându-se și mai mult de rivalii săi. Mollema este acum la 4’14” de britanic la general, iar Contador la 4’45”.

Froome și-a lăsat ăn urmă adversarii unul câte unul, până când a rămas cu Richie Porte, coechipierul său și Alberto Contador (Saxo-Tinkoff). La 7,5 km de vârful cățărării Froome a accelerat cu cu cadență incredibilă, iar Contador nu a putut răspunde. În față se mai afla Nairo Quintana (Movistar), care atacase la începutul cățărării. L-a prins repede și au mers împreună succedându-se la trenă, până când la 1,2 km de finish Froome a atacat și l-a lăsat surprinzător de ușor în urmă pe coloumbian, încheind cei 242,5 km dintre Givors și Mont Ventoux în 5’48”, cu o medie orară de peste 41 km/h. Quintana a sosit al doilea la 29 secunde distanță urmat de Mikel Nieve (Euskaltel) și Rodriguez (Katusha) la 1″23″ de învingător.

Contador a fost mult timp în spatele lui Froome și Quintana, dus în trenă Nieve, dar a pierdut contactul pe ultima porțiune, pierzând 1’40” față de lider.

Froome a preluat și tricoul de cel mai bun cățărător, dar va fi purtat în etapa de marți de spaniolul Nieve. Sagan a făcut parte din evadarea zilei, care a cuprins 10 rutieri și a luat punctele sprintului întermediar de la Malaucène, pentru a-și consolida poziția în clasamentul pe puncte.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.