Inovaţie de la Ritchey - şaua cu o singură şină 1

Pentru sezonul 2014, Ritchey a prezentat o nouă şa cu o singură şină centrală, şi bineînţeles tija de fixare aferentă. Denumirea noii şei este Vector Evo.

Inovaţie de la Ritchey - şaua cu o singură şină 2Principalul avantaj al noului sistem de prindere este o absorbtie mai buna a vibratiilor. Partile laterale ale şeii au o elasticitate mai mare, eliminand mare parte din stres si presiune. In timpul pedalarii fiecare parte a şeii se misca independent, marind confortul si eliminand durerire asupra posteriorului.

Multi alti producatori au lansat şei subtiri, usoare si confortabile, dar se pare ca Vector Evo le intrece pe toate. Şaua poate fi ajustata mai fin si mai precis, este durabila si rezistenta iar greutatea este mica. Materialele folosite in constructia şeii sunt carbonul si nylonul, iar in partea de deasupra s-a adaugat un strat de spuma pentru confort si un strat de microfibra pentru impermeabilizare si rezistenta la uzura. Datorita şinei centrale corpul a putut fi ingustat pentru a nu se freca de interiorul coapsei.

Inovaţie de la Ritchey - şaua cu o singură şină 3

O data cu şaua vor fi lansate si trei noi tije, atat pentru Vector Evo, cât si pentru alte tipuri de şa. Pretul si greutatea sunt deocamdata necunoscute, la fel si data lansarii oficiale.

Inovaţie de la Ritchey - şaua cu o singură şină 4

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.