Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 1

Pentru mine intalnirea ciclism.ro este cel mai important eveniment din an. Imi planific tot anul ca in acea perioada sa fiu liber si sa pot pleca linistit. Cu doua saptamani inainte de plecare, nu mai primesc comenzi si clienti si incep pregatirile de plecare.

Dupa ce in ultimii doi ani am fost nevoit sa vin la intalnire cu autocarul si trenul, anul acesta mi-am luat revansa. Am decis ca indiferent de starea vremii sau numarul de insotitori, voi merge cu bicicleta pana la intalnire. Pentru cei ce nu stiu deja eu locuiesc in Vereşti – Suceava, iar intalnirea avea loc la Răşinari – Sibiu, pe urcarea spre Păltiniş. Destul de surprinzator, am reusit sa mai conving doi prieteni sa ma insoteasca pe drum. Loc in cort era, echipamente aveam pentru toata lumea, chef de pedalat sa fie. Mai aveam un prieten din Suceava interesat de tura, dar era incert datorita serviciului.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 2

Inainte de fiecare tura importanta, concurs sau alt eveniment ciclist, eu ma trezesc ca nu am bicicleta. E deja o traditie pentru mine sa-mi construiesc bicicleta cu 2-3 zile inainte de plecare. Si anul acesta a fost la fel, mi-am construit bicicleta in saptamana premergatoare plecarii, ba chiar am reusit sa fac o tura de 40km inainte cu tot cu bagaje. In plus am avut si bicicletele colegilor de pregatit, montat, portbagaje, genti si alte accesorii. Duminica seara dupa ora 21 am reusit sa termin toate pregatirile.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 3

Dupa o noapte dormita pe jumatate, m-am trezit la 6:30, m-am spalat, m-am imbracat si m-am repezit la atelier. De obicei mananc bine dimineata, acum nici apa n-am putut sa beau. La 8 trebuia sa fie plecarea, iar colegii nu-si adusesera toate bagajele. Desi ma asteptam la surprize din partea lor, au fost prezenti la datorie si putin dupa ora 8 eram in şa. Deja era cald, nici nu voiam sa-mi inchipui cum va fi la amiaza. Primii 10km practic ne-am plimbat si am sporovait veseli si fara griji. Abia cand am intrat pe soseaua Suceava – Fălticeni am inceput sa pedalam serios. La intrarea in Fălticeni se cuvenea sa facem o pauza dar entuziasmul era mare asa ca am continuat. Am trecut prin Fălticeni fara oprire si am continuat spre Târgu Neamţ. Se facea din ce in ce mai cald, dar aveam un vant usor din spate asa ca era pacat sa ne oprim. La intrarea in judetul Neamţ, dupa vreo 50 km, am oprit intr-un refugiu acoperit sa ne racorim, sa ne odihnim si sa mancam. Am inceput cu ce era mai greu prin bagaje, branza si rosiile, iar la desert halva.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 4

Drumul e destul de monoton, dar traficul slab si vantul din spate ne-au facut sa inghitim repede cateva zeci de kilometri. In Târgu Neamţ un adevarat iad – soseaua ingusta si foarte denivelata, trafic infernal de tiruri si camioane, masini parcate aiurea. N-am mai rezistat si am tras la un bar unde o bautura numita radler, m-a facut sa-mi mai treaca frustrarile. Urmatoarea destinatie era Piatra Neamţ si am ajuns repede si fara probleme. Dupa un telefon dat unui prieten din zona, am gasit cel mai scurt drum din Piatra spre Bicaz. Nu aveam un plan bine stabilit, voiam sa pedalam pana la inserat si sa punem cortul unde s-o nimeri.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 5

Deja se vedeau muntii, aerul era tot mai placut, simteam ca prindem puteri noi. La intrarea in Bicaz am oprit sa facem cateva poze pe care colegul Cornel le-a si expediat pe FaceBook. Instantaneu a primit cateva comentarii: cum? 130km intr-o zi? cum ati reusti? bravo! felicitari! data viitoare vreau si eu! Se apropia inserarea si am inceput sa ne lungim gaturile dupa un loc de cort. L-am gasit pe malul unui pârâu, pe o pajiste verde, departe de case, exact cum ne doream. Apa pârâului abia trecea de glezne, dar era limpede si nu prea rece asa ca ne-am balacit in ea cu mare placere, spalandu-ne praful si transpiratia de peste zi. Am montat cortul intre buruieni apoi am scos aragazul portabil si am facut o portie de paste la plic. Si fiinda erau grozav de sarate, am fost nevoiti sa cumparam si un bidon de bautura blonda si spumoasa ca sa ne clatim sistemul digestiv.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 6

Ciclocomputerul mi-a cedat dupa prima zi asa ca trebuie sa ma bazez doar pe traseul desenat pe BikeMap. Prima zi am facut 133km cu 1220m urcare totala. N-am avut nici o problema cu soferii sau pietonii, iar drumurile au fost foarte bune, cu exceptia intrarii in Târgu Neamţ. Am pornit la ora 8 si ne-am oprit la 21.

Va urma…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.