Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 1

In dimineata celei de-a patra zi m-am trezit la 6:30 ca sa strang tabara si sa plecam cat mai devreme. Colegii s-au trezit si ei odata cu mine, chiar si Silviu pe care de

 obicei il trezeam cu forta. Am infulecat rapid cate ceva, am impachetat cortul si bagajele si la drum. Drumul era la 200m si ca sa-l atingem am trecut iarasi prin campul de lucerna. Acum plantele erau pline de roua, asa ce ne-am udat si murdarit binisor pana l-am traversat.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 2

Am inceput sa pedalam si dupa 300 de metri il vedem pe Vasile campat sub un copac la mica distanta de sosea. Tocmai isi strangea acareturile asa ca l-am asteptat si am pornit impreuna. Desi pornise cu 27 de ore mai tarziu, ne ajunsese din urma. Ne-am indreptat spre Mediaş cu gand sa oprim la o terasa sa bem o cafea si sa mancam. Am remarcat ca Mediaş e un oras dedicat autoturismelor, am vazut zeci de service-uri, spalatorii, vulcanizari, vopsitorii si magazine cu piese si accesorii auto. In schimb baruri si terase cam lipsa. Cornel deja intra in agonie in lipsa cafelei si nu stiam cat o sa mai reziste. Ne-am oprit la iesirea din oras, intr-o parcare cu parc unde erau si mese cu banci si un izvor. Am mancat, am baut (apa) si am plecat.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 3

Prima parte a zilei a fost cam frustranta, tot drumul era in reparatii, marginile erau distruse, trebuia sa circulam pe mijlocul benzii si sa ne ferim de tiruri si camioane. Pe unele portiuni se circula pe o banda, traficul era des, soarele ardea, transpiratia curgea si praful ne sufoca. Deja aveam halucinatii cu terase umbroase, şezlonguri si halbe de bere, cand deodata vad pe margine un vanzator de pepeni, harbuji, lubeniţe si cum le-o mai zice. Eram primul asa ca am oprit si i-am oprit si pe ceilalti, am ales un exemplar de peste 10 kile si am inceput sa-l devoram. Vanzatorul ne-a pus la dispozitie o banca, o masa si un cutit, toate la umbra si dupa cateva minute ne-a trecut si de sete si de foame si de oboseala.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 4

Am continuat traseul spre Copşa Mică, Şeica Mare, Siminic si Şura Mare. Deja am dat de dealuri si paduri, sosele bune si trafic mai indulgent. Trecem doua dealuri de 500 de metri si inaintea ochilor rasare Sibiul. Cu puteri renascute intram in oras si nu stiu la ce sa ma uit intai. Piste de biciclete frumos trasate pe sosea, soferi civilizati, arhitectura minunata, curatenie, multi biciclisti si fete foarte frumoase. Clar, am un nou oras favorit. Ne uitam dupa indicatoare, mai intrebam de oameni si in scurt timp iesim din oras si incepem urcarea spre Păltiniş. Au fost 15km pana la locul intalnirii si a trebuit sa dau trei telefoane ca sa il gasesc. Dar l-am gasit si ca in fiecare an am ajuns primul.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 5

Terenul respectiv era inchiriat pentru intalnire pentru tot weekend-ul asa ca nu aveam sa ne facem probleme cu musafiri nepoftiti. Am inspectat fiecare coltisor si i-am acordat nota maxima. Pârâul curgea aproape, munti inalti ne inconjurau din toate partile, si tot ce vedeam era verde, culoarea mea preferata. Am montat cortul pe o ridicatura ca sa am o priveliste mai buna si sa fiu mai departe de galagie. Desi am asteptat cativa prieteni sa-si puna cortul langa noi, am ramas singuri pana la sfarsit. Bun si-asa, am avut propriul mini-camping.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 6

Am adunat lemne uscate, am facut o vatra din pietre si am aprins focul. Am gasit niste ciuperci imense numite Piciorul Căprioarei si le-am facut la gratar si pe jaratec. Mi-am spalat cateva haine si bicicleta, apoi ne-am pus la povestiri in jurul focului pana seara tarziu.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 7

Per total a fost o calatorie foarte reusita. Pentru prima data nu m-am ratacit si nu avut parte de nici un eveniment neplacut. A fost prima tura in care nimeni nu ne-a insultat sau amenintat, nici pietoni, nici soferi. Defectiuni tehnice nu au existat, nimeni nu s-a accidentat si nu s-a imbolnavit. Colegul meu Cornel a fost extrem de fericit si are planuri mari pentru viitor, de a-si lua intreaga familie in urmatoarele ture.

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 8

Cu cicloturiştii la întâlnirea ciclism.ro 9

Va urma…

4 COMMENTS

  1. Mi-au placut foarte mult povestirile tale. Ai un real talent. Bravo! Mi-ar placea sa particip si eu la una din intalnirile voastre. sau chiar la mai multe. N-am stiut de voi pana azi. Si cand te candesti ca locuiesc in Sibiu… Sper ca ati ajuns cu bine acasa.

  2. Foarte tare excursia si povestea voastra , si eu cu un bun prieten facem excursii de sute de km si in primavara organizam una de 1200 km, mi-ar place sa ne cunoastem toti sa ne ascultam povestile

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.