Salsa Beargrease FatBike iese la lumină 1

Salsa a produs recent un prototip cu roti grase si cadrul full carbon. Bicicleta se numeste Beargrease si este un upgrade al unui FatBike mai vechi, din aluminiu.

Salsa Beargrease FatBike iese la lumină 5

Inginerii de la Salsa au dorit sa realizeze o bicicleta care arata ca un FatBike dar se manevreaza ca o bicicleta normala. Cei ce au testat-o jura ca asa e. Beargrease se manevreaza foarte usor, cheia agilitatii sale aflandu-se in unghiurile atent alese ale cadrului si furcii.

Salsa Beargrease FatBike iese la lumină 2

Chiar si pentru o bicicleta normala o greutate de 11kg este de invidiat, iar pentru un FatBike este ceva extraordinar. S-a ajuns la aceasta greutate datorita cadrului si furcii de carbon precum si componentelor din gama Sram XX1. Transmisia 1×11 este ideala pentru o astfel de bicicleta deoarece este dificila montarea unui schimbator de foi. Si jantele sunt mai inguste, de “doar” 65mm.

Salsa Beargrease FatBike iese la lumină 3

Bicicleta beneficiaza de cele mai noi si moderne componente si tehnologii. Butucul fata are o latime de 135mm si ax RockShox Maxle de 15mm, iar in spate are un butuc de 170mm cu ax ThruAxle de 12mm. Spre deosebile de varianta de aluminiu, ce avea ax pedalier cu filet, aceste este dotat cu un ax PressFit BB92. Latimea monoblocului este de 120mm, pentru a permite lantului sa stea departe de anvelopa spate.

Salsa Beargrease FatBike iese la lumină 4

Greutatea de 11kg cu tot cu pedale si componentele de vârf vor impune cu siguranta un pret exorbitant pentru Beargrease. Data lansarii oficiale este necunoscuta, la fel si pretul final.

Salsa Beargrease FatBike iese la lumină 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.