Kvasina

ciclism.ro: Cum a fost turul de anul acesta, o cursă mai grea decât anul trecut?

Anul acesta viteza a fost mai mare, însă ar fi fost și mai bine dacă ar mai fi luat startul încă 2-3 echipe mai puternice. Personal, anul trecut am avut mai multe probleme decât anul acesta pentru că aveam prea multe zile de antrenament în picioare.

Ce părere ai despre performanța lui Rebellin la aproape 42 de ani?

Rebellin a arătat acum mai mulți ani că va putea concura până la o vârstă înaintată. Este un ciclist impresionant care demonstrează că nu există o vârstă limită până la care poți face ciclism de performanță. 

Ai terminat pe 2 pentru al doilea an consecutiv, anul viitor vei încerca din nou să câștigi?

Turul Sibiului este o cursă foarte frumoasă și mi-ar face plăcere să revin la anul cu o dorință și mai mare de a învinge. A fost puțin dezamăgitor faptul că am terminat din nou pe 2, mai ales că acum sunt într-o formă mai bună decât anul trecut.

Care a fost etapa ta favorită?

Cea de pe Transfăgărășan.

Cum te simți în echipa Gourmetfein? La anul vei rămâne cu ei?

Este cea mai bună echipă în care am fost vreodată. Totul funcționează la un nivel înalt, iar cea mai importantă este relația cu oamenii din echipă, care este și ea una excelentă. Încă nu am discutat despre prelungirea contractului, dar aș fi foarte bucuros dacă aș rămâne aici.

După performanțe foarte  bune la campionatele naționale, în Turul Austriei și la Sibiu, ce obiective ți-au mai rămas în acest sezon?

Urmează 2 curse mai mici în Ungaria, iar apoi avem câteva curse în Austria ce contează pentru Austrian Tchibo Cup. În septembrie sper să particip la Campionatele Mondiale.

Gourmetfein are câțiva rutieri tineri foarte talentați, care dintre ei crezi că va ajunge la o echipă mare în următoarele sezoane?

Aproape toți rutierii sub 23 de ani de la această echipă au un potențial foarte mare. Timpul va decide care dintre ei va confirma, eu nu pot decât să îi îndrum.

În afara de Gourmetfein, care a fost echipa la care te-ai simțit cel mai bine?

Am avut vremuri bune cu Perutnina Ptuj și cu cei de la Loborika, dar este greu să le compari cu Gourmetfein.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.